marți , 31 martie 2020
Acasă / Social / Video-Gest deosebit: flori pentru donatorii de sânge la Ploieşti!

Video-Gest deosebit: flori pentru donatorii de sânge la Ploieşti!

Este criză de sânge, iar conducerea Centrului de Transfuzii Sangvine din Ploieşti face apel către toţi donatorii sa iasa din casă bine protejaţi, pentru probleme stringente, dar şi pentru a dona sânge pentru că sunt foarte multe persoane bolnave care au nevoie de lichidul vital în fiecare zi.  Dacă grupele obişnuite tot se mai găsesc, lipsa celor rare sau cu rh negativ reprezintă o problemă foarte mare.

“Sunt mulţi pacienţi cronici, pacienţi cu talsemie care au nevoie din trei în trei săptămâni minim de o pungă de sânge. Cei cu leucemie au nevoie zilnic de concentrat trombocitar de la 6 persoane. Şi exemplele pot continua”, a explicat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de transfuzii sangvine din Ploieşti.

Centrul a primit donaţii din partea a două firme generoase. Florăriile Siati din Prahova au donat 200 de ghivece cu flori atât pentru personalul medical, cât şi pentru donatori, iar un magazin a donat bomboane de ciocolată. Aşa se face că în această perioadă, fiecare donator primeşte pe lângă drepturile obişnuite şi un dar neasteptat.

Dincolo de beneficiile aduse comunităţii şi propriei sănătăţi, donarea de sânge aduce şi alte avantaje. Donatorul primeste 1 zi de concediu plătit , un set gratuit de analize medicale, bonuri de masă în valoare de 60 de lei şi o adeverinţă pentru o reducere de 50% la un abonament de 30 de zile pentru transportul în comun.

Gestul proprietarului Florăriilor Siati de a dona flori în această perioadă personalului medical nu se reduce doar la Centrul de Transfuzii Sangvine. 1.000 de ghivece cu orhidee vor ajunge la Serviciul de Ambulanţă Prahova şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. “În perioada aceasta nu mai cumpără nimeni flori şi chiar dacă orhideele rezistă mai mult, eu am vrut să le dăruiesc celor care luptă pentru viaţa altora prin orice mijloace”, şi-a explicat gestul proprietara florăriei, care de altfel a insistat să rămână anonimă, dar noi am considerat că poate fi un exemplu pentru ca şi alţi antreprenori să doneze în această perioadă care ne sperie pe toţi.

Verifică şi

Din noaptea aceasta, vom umbla pe străzi cu acte corespunzătoare. Vezi modelul declaraţiei aici!

Din această seară, 23 martie, începând cu ora 22.00, pe timpul nopții, deplasarea în afara locuinței …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *