luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Evenimente / Află cum acționau niște hoți din Prahova prin ”metoda pomana”!

Află cum acționau niște hoți din Prahova prin ”metoda pomana”!

În această dimineață, polițiști din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești și Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț efectuează 6 percheziții pe raza municipiului Ploiești, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt din locuință, comise prin metoda ,,pomana”.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 – prezent, persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe. După ce pătrundeau, în același context, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani, în scopul de a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe. Ulterior, reușeau să distragă atenția persoanelor vătămate și sustrageau restul de bani.Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 60.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.
La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

comunicat de presă IJP Prahova

Verifică şi

Ploiesti: O femeie a fost prinsă când încerca să vanda ce furase cu o seara inainte

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești au prins în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *