duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost sistate vizitele pe toate secţiile

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost sistate vizitele pe toate secţiile

Consiliul Judeţean Prahova, în calitate de administrator, anunţă că în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti s-au luat măsurile necesare de prevenire a infectării cu coronavirus.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, CJ Prahova a declarat că s-a constituit un grup de lucru la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru stabilirea unui set de măsuri ce trebuie aplicate imediat.

“Măsuri instituite pentru pacienți, aparținători și personal medical:
Sistarea vizitelor pentru toate secțiile spitalului;
– Efectuarea consultațiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu;
– Respectarea programului stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relațiilor despre pacienții internați. Astfel, nu se va permite accesul aparținătorilor în secție (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00-13.00 pentru ATI și secțiile medicale),
– Efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători.

Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.

O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie.

Cetățenii sunt rugați să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituțiilor abilitate cum este cel al Institutului Național de Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie, dar și cel al Ministerului Sănătății http://www.ms.ro.

Menținerea regulilor de igienă, în principal spălarea și dezinfectarea mâinilor și restrângerea participării la evenimentele care implică mase mari de oameni sunt principalele măsuri în cazul prevenirii îmbolnăririi cu noul coronavirus”. 

foto ilustrativa

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *