marți , 31 martie 2020
Acasă / Administratie / Află ce măsuri au fost luate în CLSU Ploiești pentru prevenirea COVID-19!

Află ce măsuri au fost luate în CLSU Ploiești pentru prevenirea COVID-19!

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, 25 februarie a.c., în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, pentru a analiza măsurile suplimentare care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), în contextul situațiilor semnalate la nivel internațional.

În acest sens,  împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite în ședințele anterioare, cu aceeași tematică, ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.

Astfel, în completare, s-a stabilit diseminarea dinspre municipalitate către instituțiile publice, unitățile de învățământ, operatorul de transport public local comun (pentru a fi afișate în mijloacele de transport),  principalii operatori economici, etc., a setului de măsuri stabilite de Ministerul Sănătății, cu privire la comportamentele care trebuie urmate în vederea prevenirii posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19).

De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să verifice, în fiecare unitate de învățământ din municipiu, dotarea cu materiale igienico-sanitare corespunzătoare. Astfel, municipalitatea va achiziționa dispensere și dozatoare cu material dezinfectant, pe care intenționează să le instaleze în școli, instituții publice de interes local, etc.

În același context, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, va suplimenta numărul acțiunilor de dezinfecție desfășurate și în mijloacele de transport urban.

Totodată, municipalitatea a anunțat că, operatorul local de servicii DDD a finalizat lucrările de dezinfecție în toate unitățile de învățământ. În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății.

 La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, reprezentanți ai unităților spitalicești și reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc

comunicat de presă Primăria Ploiești

Verifică şi

Colegiul Medicilor Prahova solicită testarea imediată şi periodică a personalului medical

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova a transmis un mesaj administraţiei judeţene prin care atrage …

Un comentariu

  1. PROPUNEM SA SE ELABOREZE SI UN PROGRAM DE PREVENTIE SI PENTRU BLOCURILE DE LOCUINTE FIINDCA DATORITA INCHIRIIERILOR DE SPATII DE LOCUINTE PENTRU SRL-URI IN BLOC CIRCULA UN NUMA R MARE DE PERSOANE CARE NU SUNT LOCATARI .IN ACEST SENS PRESEDITII DE DE ASOCIATII DE LOCATARI SA AIBA INSTRUCTIUNI CLARE DE ORGANIZARE A MASURILOR DE PREVENTIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *