duminică , 29 noiembrie 2020
Acasă / Social / Vezi ce școli din Prahova intră în programul ”O masă caldă”!

Vezi ce școli din Prahova intră în programul ”O masă caldă”!

Patru școli din Prahova vor intra în programul ”O masă caldă”, program prevăzut printr-o ordonanță de guvern aprobată ieri, care își propune să fie un suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. 

Este vorba despre  ȘCOALA GIMNAZIALĂ ” POSEȘTII PÂMÂNTENI”, LICEUL TEHNOLOGIC”CAROL I”  VALEA DOFTANEI, ȘOTRILE – ȘCOALA GIMNAZIALĂ  și  TÎRGȘORU VECHI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ .

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Educației, în anii anteriori programul a funcționat în 50 de unități de învățământ din țară.

”Începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va desfășura în 150 de unități de învățământ (lista este disponibilă în anexa acestui comunicat de presă)

Decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi. Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total  de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi face parte din acțiunile Ministerului Educației și Cercetării pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educaționale: asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate pentru toți copiii și tinerii din România”, se arată în comunicat.

 

 

Verifică şi

Video-Uite cum arată de sus pădurea plantată în locul fostei gropi de gunoi a Ploieştiului!

Membrii ai Clubului Rotary Ploieşti, angajaţi ai Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti şi ai Ocolului Silvic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *