marți , 14 iulie 2020
Acasă / Turism / Sinaia a devenit mai atractivă decât Mamaia pentru investitorii în turism

Sinaia a devenit mai atractivă decât Mamaia pentru investitorii în turism

Oamenii de afaceri sunt din ce în ce mai interesați de a investi în turismul montan, decât în litoral. Explicația este simplă: la munte, turiștii merg tot timpul anului! Ziarul Financiar, citat de Mediafax povestește experiența de la Sinaia a omului de afaceri Octavian Radu care a preluat pachetul majoritar al unui hotel de cinci stele din Sinaia, Ioana Hotel,  cu tot cu restaurantul adiacent, Forest. 

Specialiștii cred că piața din Sinaia este în curs de maturizare.

”Investiția în Sinaia este mult mai atractivă decât la Mamaia pentru că amortizarea este mai rapidă. În Mamaia sezonul este scurt, dar la Sinaia ai turiști tot timpul anului. Există înăs o tendință către aparthoteluri, iar închiererea unui apartament la Sinaia este mult mai ieftină decât la Mamaia, adică 120-150 de lei pe zi la Sinaia, comparativ cu 200-300 de lei pe zi la Mamaia”, a explicat Lucian Asănăchescu, CEO la IMRA Group.

ZF arată că aceasta nu este singura investiție importantă la Sinaia. În 2018, omul de afaceri Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group a preluat Hotelul New Montana care are 360 de locuri de cazare din cele 4.500 existente în Sinaia.

foto Marian Negotei

 

 

Verifică şi

De vineri, la Sinaia, se deschide Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

După o pauză destul de lungă, corturile  albe, pline cu delicatese, ale TÂRGULUI CU BUNĂTĂȚI …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *