sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Administratie / Centrul de Ecologie şi Antropologie a fost inaugurat la Cheia, în Muzeul ”Flori de Mină”

Centrul de Ecologie şi Antropologie a fost inaugurat la Cheia, în Muzeul ”Flori de Mină”

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova a organizat, ieri, la Cheia, festivitatea de inaugurare a Centrului de Ecologie şi Antropologie, care funcționează la etajul Muzeului „Flori de Mină” din staţiune. Spaţiul dedicat studierii impactului antropic asupra naturii şi educaţiei ecologice a fost finanțat de către Rafinăria Petrotel Lukoil în cadrul  primei ediţii a Concursului de Proiecte Sociale şi Culturale din cadrul Companiei Lukoil, defăşurat anul trecut pe teritoriul României și unde proiectul muzeului a fost premiat. 

”Proiectul este de o deosebită importanţă pentru dezvoltarea staţiunii Cheia, deoarece singurele obiective culturale ale zonei sunt cele două secţii muzeale, Muzeul “Flori de Mină” şi Muzeul de Antropologie „Francisc I. Rainer”, iar activitatea culturală, ecologică şi antropologică este realizată prin implicarea colectivului de specialişti al muzeului. În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi specifice de educaţie ecologică orientate către profesori, elevi, studenţi, turişti, localnici, programe în aer liber. Centrul organizat la etajul muzeului de cristale „Flori de Mină” va avea o sală de conferinţe, secretariat şi bibliotecă, într-un spaţiu care permite desfăşurarea corespunzătoare a unor astfel de activităţi. Prin intermediul workshop-urilor organizate sunt evidenţiate oportunităţile de dezvoltare culturală şi turistică a staţiunii montane Cheia şi împrejurimi, prin turism ecologic, etno-turism, turism religios, pentru conştientizarea patrimoniului natural şi cultural al zonei. În urma atelierelor de educaţie ecologică se urmăreşte dezvoltarea nivelului de cunoaştere şi implicare a tuturor factorilor responsabili, într-un parteneriat axat pe ocrotirea mediului în primul rând. Pe de altă parte, prin activităţile proiectului, aria vizată va beneficia de cartografiere ecologică pentru a cunoaşte nu numai potenţialul ecologic, ci şi patrimoniul cultural imaterial, tradiţii, obiceuri locale”, se arată într-un comunicat de presă al muzeului.

La eveniment a participat directorul general al Petrotel Lukoil, Aleksey Kovalenko, subprefectul județului Mihaela Duță, administratorul județului, Fabioara Ionescu și alți reprezentanți ai unor instituții publice din județ.

Nu este prima implicare a rafinăriei ploieștene în activitatea muzeală, Petrotel Lukoil devenind un important partener prin mai multe proiecte printre care amintim refacerea bunului de patrimoniu muzeal „hecna cu cal”, exponat emblematic pentru Muzeul Petrolului şi realizarea de expoziţii temporare.

 

Verifică şi

De la 1 iunie, vom fi mai liberi! Vezi ce interdicţii se ridică şi cum!

De la 1 iunie, mai multe activităţi interzise în starea de urgenţă şi cea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *