duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Social / Video-Află ce a descoperit ministrul mediului, Costel Alexe, în timpul vizitei la Ecoburn din Prahova

Video-Află ce a descoperit ministrul mediului, Costel Alexe, în timpul vizitei la Ecoburn din Prahova

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor a mers în comuna Brazi pentru a discuta cu vecinii firmei care deţine un incinerator pentru deşeuri medicale, ce le face oamenilor probleme de ani de zile. Şi în anii trecuţi au fost făcute periodic controale la firma Ecoburn, dar în afara unor recomandări de punere în conformitate, nu s-a întâmplat nimic care să aducă o schimbare efectivă şi oamenii să nu mai fie deranjaţi de mirosul îngrozitor şi fumul care veneau de pe platforma firmei. 

În august 2019, prefectul judeţului de la acea vreme, Mădălina Lupea, a dispus formarea unei comisii de specialişti care să meargă în control la Ecoburn, şi în paralel, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă a Gărzii Naţionale de Mediu. Toate organele de control au constatat că rampa de încărcare a materialelor ce urmau să fie arse este subdimensionată şi deşeurile erau depozitate necorespunzător, dar firma nu a primit nicio amendă.

Cetăţenii s-au plâns în continuare, iar joi, ministrul Costel Alexe a mers personal la Brazi , împreună cu secretarul de stat Mircea Fechet, pentru a analiza situația și pentru a discuta cu cetățenii care locuiesc în zonă.

“Vreau să vă anunț că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului, am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate, în opinia noastră, o serie de abateri foarte grave, pe care, dacă îmi permiteți, nu aș dori să le comentez acum, așteptând să văd cum evoluează dosarul. Suntem în slujba oamenilor și interesul public trebuie să primeze în exercitarea funcției de demnitate publică, indiferent de palierul la care ne aflăm: ministru, director de agenție județeană, inspector de avizare sau de control. Trebuie să acționăm cu bună credință și prin activitatea noastră să recredibilizăm instituțiile statului român și să fim permanent un partener real al cetățeanului”, a declarat ministrul printre altele.

ECOBURN a transmis colegilor de la Observatorulph.ro următorul punct de vedere pe care îl redăm integral:

”Pe teritoriul societatii, respectiv in curtea societatii nu sunt depozitate deseuri medicale fapt concretizat chiar din imaginile publicate, acestea fiind depozitate exclusiv in spatiile special amenajate din interiorul cladirii, respectiv in camerele frigorifice functionale. In imagini se observa deseuri provenite din activitati industriale care, in legislatia in vigoare nu trebuie depozitate in spatii frigorifice, acestea fiind ambalate – aceasta stare de fapt observandu-se in imaginile prezentate.

In curtea societatii sunt depozitate exclusiv deseuri care, in conformitate cu dispozitiile legale, pot si/ sau se impune a fi depozitate in aer liber, acestea fiind aranjate in functie de caracteristicile fizico-chimice precum si categoria de deseuri din care fac parte, conform masurii impusa de autoritatea de mediu.

Mai mult de atat din imaginile publicate, contrar afirmatiilor publicate, se observa faptul ca societatea noastra face toate demersurile pentru indeplinire masurilor impuse in urma ultimului control, observandu-se o necorelare/nesuprapunere a imaginilor cu declaratiile aparute.

Mentionam ca la data prezentei societatea se afla in perioada de conformare acordata de autoritatea de mediu pentru indeplinirea masurilor retinute in sarcina noastra cu ocazia ultimului control efectuat de aceasta.”

 

Pe pagina de facebook a ministerului a apărut un filmuleţ al vizitei ministrului pe care îl puteţi urmări în continuare.

Vizita Costel Alexe incinerator Brazi

În urma numeroaselor reclamații transmise de cetățenii din Brazi, Județul Prahova, referitoare la activitatea incineratorului de deșeuri medicale periculoase din localitate, ministrul Mediului, Costel Alexe, a dispus controale din partea Gărzii Naționale de Mediu și Corpului de Control al Ministrului.Joi, ministrul a mers personal la fața locului, împreună cu secretarul de stat Mircea Fechet, pentru a analiza situația și pentru a discuta cu cetățenii care locuiesc în zonă. Iată filmul vizitei.

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Joi, 16 ianuarie 2020

Verifică şi

Recomandările Grupului de comunicare Strategică pentru începutul anului şcolar

Pentru a veni în ajutorul părinţilor şi elevilor care au o mulţime de întrebări fireşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *