Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Conducerea Maternităţii Ploieşti despre gravida decedată: " Pacienta a prezentat o stare generală bună"

16 ianuarie 2020
Share:
Conducerea Maternităţii Ploieşti despre gravida decedată: " Pacienta a prezentat o stare generală bună"

Conducerea Maternităţii Ploieşti aduce lămuriri în ceea ce priveşte moartea în condiţii suspecte a unei tinere de 28 de ani din Ariceştii Rahtivani, gravidă în 9 luni, care a fost găsită decedată în locuinţă. Femeia se prezentase ieri dimineaţă la maternitate, dar nu dădea semne că ar naşte şi nici nu se simţea rău. 

"Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare) efectuându-se ecografie şi test non stres, evaluându-se starea mamei şi a fătului, prognosticul de naştere fără să să impună spitalizarea congtinuă.

Precizăm că aceste investigaţii au fost efectuate în regim de spitalizare de zi. Pe toata perioada şederii în spital pacienta a prezentat o stare generală bună, a colaborat cu personalul medical, fără să acuze nicio altă simptomatologie.

Din ceea ce ni s-a adus la cunoştinţă pacienta a fost monitorizată pe perioada sarcinii, nedeclarând nicio patologie sau afecţiune pre existentă sarcinii", susţine conducerea unităţii spitaliceşti.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploiești în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal în care, la acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.