marți , 9 martie 2021
Acasă / Social / Adient Trim a mai înfiinţat o clasă de învăţământ dual la Liceul “Anghel Saligny” din Ploieşti

Adient Trim a mai înfiinţat o clasă de învăţământ dual la Liceul “Anghel Saligny” din Ploieşti

ADIENT TRIM Ploieşti, producător de tapiţerii auto premium, va lansa o nouă clasă de Învăţământ Dual, în cadrul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”. Cea de a doua clasă se va desfăşura în paralel cu cea actuală, dedicată industriei textile şi pielăriei, şi are disponibile 30 de locuri, 20 pentru calificarea de Confecţioner produse textile şi 10 pentru calificarea de Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie.

În cea de a doua clasă de Învăţământ Dual iniţiată de ADIENT TRIM Ploieşti sunt aşteptaţi elevii absolvenţi ai ciclului gimnazial. Pe parcursul celor 3 ani de studiu, tinerii vor beneficia de stagii de practică în cadrul fabricii de tapiţerii auto, sub îndrumarea angajaţilor, dar şi de o bursă lunară în valoare de 400 lei. La finalul perioadei de şcolarizare, ei vor avea un loc de muncă asigurat în cadrul companiei ADIENT TRIM Ploieşti.

Pentru informaţii suplimentare despre acest proiect, elevii sunt aşteptaţi, împreună cu părinţii lor, la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Ploieşti, Str. Mihai Bravu, nr. 249.

“Clasa de învăţământ dual a venit ca un răspuns la o nevoie tot mai mare în România, nevoia de forţă de muncă specializată. ADIENT TRIM Ploieşti, în cadrul parteneriatului cu Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, a demarat acest proiect, prin intermediul căruia dă o şansă elevilor, încă de pe băncile şcolii, să înveţe o meserie. După absolvirea celor 3 ani de studiu, ei au posibilitatea de a-şi construi o carieră şi un viitor alături de ADIENT.” a spus Adrian Diţă, Plant Manager ADIENT TRIM Ploieşti.

“Rolul Adient TRIM Ploieşti merge mai departe de dezvoltarea profesională a elevilor, prin organizarea de seminarii de dezvoltare personală, dar şi prin implicarea acestora în activităţile sociale ale fabricii, toate acestea pentru a-i pregăti pe copii pentru viață și pentru o carieră de succes.” a spus Carmen Bărbulescu, HR Manager ADIENT TRIM Ploiești.

Proiectul pilot al clasei de învăţământ dual a fost lansat de ADIENT în anul şcolar 2018 – 2019. Prima clasă ADIENT s-a dovedit a fi un real succes, bucurându-se de aprecierea celor care au participat. Prin intermediul  acestui proiect, elevii au astfel posibilitatea de a învăţa şi de a se perfecţiona într-un sistem ce îmbină teoria cu practica.

 comunicat de presă Adient Trim

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *