marți , 31 martie 2020
Acasă / Afaceri / Video-Povestea Alexandrei Motrescu, profa care a descoperit cum trebuie predată engleza pentru a fi învățată ușor

Video-Povestea Alexandrei Motrescu, profa care a descoperit cum trebuie predată engleza pentru a fi învățată ușor

La 31 de ani ai săi, ploieşteanca Alexandra Motrescu are deja o experienţă de 10 ani în predarea limbii engleze în mod eficient. De cinci ani se poate lăuda că are una dintre cele mai căutate şcoli de învăţare a limbilor străine din oraş, unde aplică metode inovative concepute chiar de ea: ALMO New Learning Concept.

Ideile ei au plecat de la studierea propriului comportament.

”Am observat că mă blocam vorbind în engleză și m-am întrebat de ce. La vremea aceea, în timpul facultății, ca să fac bani de buzunar, scriam articole de modă în engleză pentru un site din Italia și era foarte important să fac asta zilnic. eram pasionată de modă, dar nu eaveam studii în acest sens, așa că a trebuit să mă documentez foarte mult. Citind și scriind despre un lucru care îmi făcea mare plăcere mi-am dat seamă că depășisem problema. În imaginam că sunt la prezentările de modă și că vine cineva și îmi ia interviu și vorbeam singură prin casă în engleză!”, își amintește Alexandra.

Mama Alexandrei este învățătoare și pentru că după ore o lua la școală și stătea mult timp în cancelarie, ea a negat mult timp posibilitatea de a deveni profesor. A dat la Academia de Poliție și nu a intrat din cauza unei întinderi care nu i-a permis să susțină la potențial maxim proba sportivă, așa că a urmat cursurile Facultății de limbi străine. Terminase Liceul Pedagogic, iar profesoara de limba română considera că e potrivită să fie cadru didactic.

 

”Inițial am fost profesor de română, dar nu m-am regăsit în sistemul de stat, din cauza atitudinii din cancelarie care nu era de colaborare. eram suplinitor, dar nu simțeam încurajarea celorlalți profesori. Ajunsesem să nu stau în cancelarie, ci în sălile de clasă. Mă fascina să mă uit la copii, să îi văd cum se joacă, cum interacționează și mi-am dat seama că mie chiar îmi plăcea  să fiu profesor!”

O perioada a fost profesor de română la stat și preda engleza în privat. Alexandra povestește că a dat examen de titularizare și că i s-a repartizat un post, dar în momentul în care a ajuns acolo a constatat că acel post, de fapt nu era liber. Dezamăgită de sistemul de stat, Alexandra s-a orientat spre ceea ce s-a dovedit o alegere inspirată.

”Nu am repulsie față de toți oamenii din sistem. Sunt rezultatul școlii de stat, am crescut cu învățătoarea mea în minte, dar în continuare nu există ideea de colaborare între profesori. Eu nu m-am simțit respectată. Așa că m-am îndreptat spre sistemul privat. Am predat în grădinițe, dar și cursuri în companii”, a explicat Alexandra.

În urmă cu cinci ani, pentru a intra pe piaţa cu o concurenţă deja formată, Alexandra a căutat un diferenţiator. A ales să nu predea de pe manualele clasice și s-a gândit la un sistem de învățare prin contextualizare. A plecat de la observația că învățarea trebuie făcută în strânsă legătură cu pasiunile, cu ceva ce îți place.

”Învățarea trebuie să fie legată de emoție și de diversitate. Am predat apostroful s cu posesivul legat de operele lui Constantin Brâncuși. Am făcut coloana infinitului, timp în care se exersa apostrof s-operele de artă sunt ale lui Constantin Brâncuși și s-a creat contextualizarea. Așa au făcut legătură între ceva abstract cum e apostroful s și ceva concret cum sunt operele lui Brâncuși”, povestește Alexandra Motrescu. 

Începutul nu a ţinut de bani neapărat pentru că aceştia au venit din ceea ce Alexandra pusese deoparte, ci de timpul pe care îl dedică centrului. timp care nu se rezumă doar la orele petrecute la centru, ci și la studiu individual, acasă. Chiar și acum, când este tânără mămică, tot vine măcar 4 ore la centru.

Şi pentru că educaţia e foarte importantă pentru ea, Alexandra şi-a dat seama că trebuie să facă mai mult pentru părinţi, așa că i-a invitat la seminarii în care să le arate cum să relaționeze corect cu copiii lor.

Despre asta și multe altele, puteți descoperi urmărind materialul video de mai jos:

 

 

Verifică şi

Povestea creativă a directorului de comunicare din Primăria Ploieşti. Alina Frăţilă Istrătescu, meşter şi în vorbe şi în obiecte hand made

Alina Frăţilă Istrătescu are 44 de ani, este directorul pe comunicare şi relaţii publice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *