duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Evenimente / 11 răniţi în accidentul feroviar din Ploieşti Triaj. Ceilalţi călători au plecat cu un alt tren

11 răniţi în accidentul feroviar din Ploieşti Triaj. Ceilalţi călători au plecat cu un alt tren

Două trenuri au intrat în coliziune în gara Ploieşti Triaj, accident feroviar din care au rezultat 11 persoane rănite. Alte 35 au fost evaluate medical şi nu necesită spitalizare sau alte investigaţii medicale. O persoană a fost preluată cu un elicopter SMURD spre un spital din capitală. Se pare că în Gara Triaj un tren marfar  a depasit semnalul de oprire şi a intrat in coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiesti Sud – Bucuresti.

 

CFR Călători a emis pe această temă un comunicat de presă pe care îl prezentăm integral:

„Astăzi, 18 decembrie 2019, în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

Din primele informații, în urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren. Numărul persoanelor afectate este variabil în funcție de evaluările personalului medical aflat la fața locului.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați către destinație din stație cu trenul Regio 3008. Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute. Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.”

La această oră, 37 de persoane şi-au continuat călătoria cu o altă garnitură de tren.

foto ISU Prahova

info ISU şi IPJ Prahova

Verifică şi

Ploiesti: O femeie a fost prinsă când încerca să vanda ce furase cu o seara inainte

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești au prins în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *