duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Social / ”Concediu pentru divorț”, o piesă caritabilă cu actori amatori la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești

”Concediu pentru divorț”, o piesă caritabilă cu actori amatori la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești

Colegul nostru Cristi Georgescu, reporter la Antena 1, Antena 3 și Ploiești TV ne uimește încă o dată. A scris textul, a regizat și joacă chiar el într-o piesă de teatru a cărei distribuție este formată în general, nu din actori profesioniști, ci din ingineri, economiști și contabili. Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești pe scena căruia se va juca piesa, a dat și ea o mână de ajutor și are un rol în piesă, alături de Cristi, pe care abia așteptăm să-l vedem și în această postură. 

Cristi Georgescu cochetează demult cu teatrul și a pregătit de-a lungul timpului mai multe trupe de teatru de liceu. De data aceasta a dorit să își facă un cadou de Crăciun, când este și ziua lui de naștere și s-a gândit la un spectacol caritabil. Piesa care se va juca pe data de 19 decembrie, de la ora 18.30, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești este o comedie savuroasă care se numește ”Concediu pentru divorț” fapt ce ne stârnește cu atât mai mult curiozitatea pentru că cel care a scris-o nu este căsătorit.

”Piesa se vrea a fi o radiografie a multor cupluri actuale pentru care orgoliile personale sunt mai improtante decât lupta pentru ceva frumos cum este căsnicia, dar care necesită eforturi, ca orice lucru valoros. Eu nu sunt căsătorit, dar în distribuție sunt și două cupluri. Suntem 7 în total. Prietenii mei, în care am văzut calități artistice când jucam mima. Sunt oameni obișnuiți, corporatiști, care la început au tratat totul în joacă și pe urmă și-au dat seama că este ceva serios. Serios pentru că vrem să bucurăm spectatorii și să ajutăm o cauză umanitară. Ne-am gândit la cazul Marilenei Mărișoiu, o ploieșteancă cu un ghinion teribil care s-a îmbolnăvit de o boală cumplită și care are nevoie de sprijin financiar pentru tratament. Marilena este mama a doi micuți și trei dintre actrițele din piesă sunt mame la rândul lor, așa că toată lumea a rezonat cu acest caz. Îmi doresc să strângem cât mai mulți bani pentru a-i ajuta pe copiii Marilenei să aibă o mamă sănătoasă”, ne-a explicat Cristi.

Cei care își doresc să vadă acest proiect dar și să o ajute pe Marilena, ar trebui să se grăbească să cumpere un voucher de acces cu valoare minimă de donație de 15 lei, de la Agenția Teatrului. Spunem că ar trebui să vă grăbiți pentru că tichetele au fost puse în vânzare în urmă cu două ore și în prima jumătate de oră deja fuseseră vândute jumătate din cele 270. În ziua spectacolului se vor mai putea face donații într-o urnă amplasată în sală.

 

 

 

Verifică şi

Recomandările Grupului de comunicare Strategică pentru începutul anului şcolar

Pentru a veni în ajutorul părinţilor şi elevilor care au o mulţime de întrebări fireşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *