sâmbătă , 15 august 2020
Acasă / Afaceri / Video-Povestea M&M Production Ploieşti sau curajul unei tinere familii de a avea propria afacere în lumea fotografiei

Video-Povestea M&M Production Ploieşti sau curajul unei tinere familii de a avea propria afacere în lumea fotografiei

Ploieştenii Mirela (33 ani) şi Mihai Oprea (31 ani) au lucrat mulţi ani în presa locală şi naţională până şi-au dat seama că cel mai bine pentru familia lor ar fi să îşi asume rolul de administratori ai propriei afaceri. Făceau deja poze şi filmau la evenimentele frumoase din viata prahovenilor, asa că decizia de a-şi amenaja şi un studio foto a venit firesc. Cum este moda pozelor de familie cu decor de Crăciun, cei doi au rezervări pentru şedinţe foto până aproape de sărbători.

Drumul până aici a fost presărat cu multe experienţe frumoase pentru amândoi de pe urma cărora şi-au dat seama că principalul lor atu este comunicarea bună dintre ei, dar şi cu cei cărora le făceau poze şi le filmau. 

“Eu filmam la evenimente şi când ne-am căsătorit am insistat pe lângă Mirela să înveţe să facă fotografii, pentru a forma o echipă şi în weekend, pentru că la televiziune eram deja. Ea nu ştia să facă pozele pe care le face acum, dar a învăţat. Am învăţat împreună, de fapt. Am luat un aparat şi am început să mergem la evenimente. Primul ei eveniment nu a fost, însă, cu mine alături. Aşa s-a întâmplat, dar s-a descurcat foarte bine şi a prins încredere în ea”, povesteşte Mihai despre începuturile firmei M&M Production.

Ideea de a se descurca pe cont propriu a venit iniţial din necesitatea de a fi mai aproape de Vladimir, băieţelul lor  în vârstă de 1 an şi 7 luni. Înainte de naşterea copilului, atât Mirela, cât şi Mihai făceau naveta la Bucureşti la un post de televiziune naţională, iar când Vladi a venit pe lume, Mihai simţea că nu petrece suficient timp cu el. Aşa că a luat decizia de a se axa doar pe propria afacere şi cum Mirela era şi ea într-o perioadă cu schimbări majore au hotărât că este mai bine să o ia pe propriul drum.

Cei doi şi-au construit o casă în apropierea Ploieştiului, iar anul trecut au făcut acolo şedinţe de Crăciun, într-una dintre camere. “Era însă cam peste mână pentru clienţi să vină până acolo, aşa că ne-am gândit să venim noi la Ploieşti. Am închiriat acest spaţiu, pentru că era clar că cererea exista. Nu aş putea să spun ce investiţie am făcut pentru că aparatura a fost cumpărată în timp, dar important este că nu suntem împrumutaţi pentru studio”, ne-a povestit Mihai.

Şi pentru Mirela, nasterea lui Vladi a fost momentul în care s-a gândit foarte bine că ar trebui să facă ceva mai mult pentru familia ei. Ceva din care să câştige în primul rând timp petrecut împreună.

“Am simţit că acum e momentul să facem ceva pentru noi. Din 2012 mergem împreună la evenimente şi în tot acest timp ne-am mai gândit să facem studio foto, dar acum a fost să fie să îl deschidem. Nu ne-am aruncat cu capul înainte în afacerea asta. Ştiam despre ce e vorba, Mihai este foarte pasionat de tot ce înseamnă aparatură, lumini, studiază mult pe internet. Pe partea cu studioul eu mă voi axa mai mult pe promovarea pe social media, pe decoruri, în rest voi merge în continuare la evenimente ca si pana acum. Vrem să ne axăm şi pe fotografia de produs”, a precizat Mirela Oprea.

 

Cei doi soţi nu îşi doresc decât ca firma lor să devină cunoscută şi în afara judeţului Prahova, iar ei doi să se desăvârşească în arta fotografiei. Vor să mai încerce să obţină fonduri europene şi nu au părăsit acest gând doar pentru că prima dată nu au avut succes.

Verifică şi

Smart Networking-eveniment gratuit, online, pentru promovarea Start-up-urilor din Regiunea Sud-Muntenia

Asociația “Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și  Cultură” în calitate de beneficiar al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *