luni , 25 mai 2020
Acasă / Afaceri / De azi, la Câmpina începe Târgul cu bunătăți și dichisuri

De azi, la Câmpina începe Târgul cu bunătăți și dichisuri

De astăzi, 13 noiembrie, până sâmbătă, 16 noiembrie inclusiv, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri poposește la Câmpina, chiar pe pasajul din zona Pieței Centrale, locul unde câmpinenii vin pentru târgulieli, degustări și povești cu producătorii și artizanii veniți din toată țara.

De data aceasta, cumpărătorii vor găsi producători din Brașov, Argeș, Covasna, Mureș, Dâmbovița, Focșani, Bistrița Năsăud, Prahova și Neamț, care vor aduce atât bunătăți făcute în gospodărie, cât și artizanate.

”Producătorii locali vă asteaptă cu brânzeturi proaspete sau maturate, în care au adăugat un strop de boabe de piper sau de ardei gras și chimen, cașcavaluri, urdă sau brînză de burduf în coajă de brad, cașcavea și caș. Bunătățile din carne sunt și ele de apreciat: cârnați tâiați la topor, cu carne de vită sau porc, slane tradiționale sau ținute în baiț cu usturoi, cârnați și pastramă de oaie ca la stână, mușchi afumat și condimentat, însă mult mai multe veți descopri în vitrinele producătorilor și mai ales dacă degustați.

Iubitorii de dulce vor avea și ei parte de bucurii, pentru că, în Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vor găsi Kurtos kalacs, proaspăt copt la jar, ciocolată de casă, ruladă cu ciocolată, cozonac, plăcinte și alte mici dulcegării, precum și sucuri naturale din mere, cu sau fără sfeclă roșie.

Suprizele acestei ediții le veți găsi la standurile cu dulceată și la cel cu produse apicole de unde vei putea degusta și cumpăra dulceața de trandafiri de Damasc cu lavandă, fără zahăr și mierea de coriandru, dar, bineînțeles și multe alte duclețuri și produse apicole care mai de care mai speciale.

Pentru că la sfârșitul lunii avem iar prilej de sărbătoare, sigur veți avea de cumpărat cadouri, așa că un ezitați să treceți prin târg și, ca oamenii gospodari, să cumpărați deja un cadou special, lucrat manual: creații vestimentare crosetate sau din blană natuală, obiectele de decor din hârtie reciclată, articole de artizanat românesc, cosmetice naturale cu turmenic, busuioc, trandafiri si argila, decorațuni din lemn și de ce nu, cadouri cu mesaje amuzante, regăsite în borcane frumos decorate, pline cu bomboane aromate.

Ca la fiecare ediție, echipa Târgului cu Bunătăși și Dichisuri, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpina organizează în școlile din municipiu Atelierele Gratuite “Pasiuni și Meșteșuguri”. La această ediție, joi, 14 noiembrie, peste 90 de copii vor lucra cu tehnica lânii împâslite: vor așeza strat peste strat lâna netoarsă, colorată, pentru ca mai apoi sa o înțepe cu un instrument special până când se modelează în forma de frunză de toamnă, realizându-și astfel un breloc pe care îl vor purta cu drag și cu mândrie”, ne asigură printr-un comunicat organizatoarele evenimentului.

Așadar, veniți la târgul cu mâncăruri delicioase și lucruri meșteșugite cu drag!

 

Verifică şi

Termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepțional, care să permită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *