miercuri , 29 ianuarie 2020
Acasă / Afaceri / Sute de autoturisme controlate de IJP Prahova într-o singură zi

Sute de autoturisme controlate de IJP Prahova într-o singură zi

Vineri, 1 noiembrie a.c., în intervalul 16:00-20:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști rutieri de la mai multe subunități teritoriale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au desfășurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza localităților Podenii Noi, Apostolache, Gornet Cricov, Valea Călugărească, Albești Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlați, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Fulga și Baba Ana, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.

Au fost controlate 579 de autovehicule și aplicate 176 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.130 lei, dintre care 43 au fost pentru  nerespectarea limitelor legale de viteză, 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa portului centurii de siguranță, 22 pentru lipsa documentelor prevazute de lege și 86 de sancțiuni pentru alte abateri ale conducătorilor auto.

Trei conducători auto au rămas fără permis de conducere, fiind de asemenea  reținute 13 certificate de înmatriculare și 7 seturi de plăcuțe cu numere. În timpul acțiunii, au fost întocmite 2 dosare penale, un conducător auto fiind  depistat la volan având o îmbibație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat iar un altul fiind depistat conducând, deși nu poseda permis de conducere.

Polițiștii avertizează că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, ”drept care recomandăm tuturor participanților la trafic să conducă regulamentar, să sporească atenția în trafic, iar biciliștilor și pietonilor să circule cu prudență, prin locuri marcate și semnalizate corespunzător”, se arată în comunicatul de presă al IJP Prahova.

Verifică şi

Video-Povestea cadoului perfect făcut de Carmen Stanciu, bancherul specialist în pale de elicopter

Toţi am fost lăsaţi pe pământ cu cel puţin un talent pe care ni l-am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *