luni , 25 mai 2020
Acasă / Social / Sute de litri de bături alcoolice au fost confiscate la Festivalul Țuicii 2019

Sute de litri de bături alcoolice au fost confiscate la Festivalul Țuicii 2019

Ca în fiecare an, la Festivalul Țuicii de la Vălenii de Munte, autoritățile fac controale în scopul prevenirii și combaterii comerțului ilicit de alcool și băuturi alcoolice. Pe lângă producătorii autohtoni, care și-au înregistrat produsele și plătesc taxele aferente acestora, există și mulți comercianți care adus la un astfel de târg, unde cererea este mare, tot felul de preparate care nu au acte de proveniență și nici nu prezintă siguranță la consum.

Anul acesta, polițiști de investigare a criminalității economice au verificat 16 agenți economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.000 lei.

Totodată, au fost confiscate 271 litri băuturi alcoolice, de 9.600 lei și indisponibilizate bunuri de 3.400 lei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a patru infracțiuni (două la Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi două prevăzute de art. 297 alin. 1 Cod Penal). De exemplu, un comerciant din comuna Mateești, județul Vâlcea, a fost depistat oferind spre comercializare cantitatea de 170,8 litri băuturi alcoolice (țuică și pălincă), ce intră sub regimul produselor accizabile, fără ca acesta să fie autorizat de autoritatea vamală competentă, ca antrepozit fiscal pentru producerea, deținerea și comercializarea unor astfel de mărfuri. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni prevăzute de  Codul Fiscal iar cantitatea de 170,8 litri băuturi alcoolice fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Un altul, din comuna Chiojdeanca, județul Prahova, a fost depistat oferind spre comercializare cantitatea de 82 litri băuturi alcoolice (țuică, pălincă și rachiuri din fructe), fără a deține documente de proveniență legală. Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a persoanei în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 Rep., cu amendă în sumă de 5000 lei, iar bunurile au fost confiscate.

informatii IPJ Prahova

fotografie cu caracter ilustrativ

 

Verifică şi

Până pe 30 iunie, nu avem nevoie de card de sănătate pentru serviciile medicale şi farmaceutice

Executivul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede reglementări privind acordarea și decontarea serviciilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *