luni , 6 aprilie 2020
Acasă / Administratie / Vrei să fii polițist local voluntar în Ploiești? Acum ai această șansă!

Vrei să fii polițist local voluntar în Ploiești? Acum ai această șansă!

Dacă nu ești mulțumit de ordinea și liniștea publică din Ploiești, primarul Adrian Florin Dobre te invită să te faci polițist local voluntar. Acesta a  aprobat Programul de voluntariat, o inițiativă a Poliției Locale Ploiești, ce se adresează ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților acestei instituții, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, se arată într-un comunicat de presă. 

Deocamdată, primăria și-a propus să aleagă 50 de persoane dintre doritori. Organizarea și coordonarea activității voluntarilor va reveni în sarcina Poliției Locale Ploiești, care va încheia contractele de voluntariat și va emite legitimații, dar și îi va instrui pe voluntari.

Voluntarii vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziție. În afară că vor sesiza polițiștilor locali faptele surprinse, voluntarii îi vor putea însoți pe oamenii legii la cazuri, putând fi chiar martori. Voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor și de a transmite informații clare și precise, cu respectarea ariei de competență a Poliției Locale.

”Programul de voluntariat este o activitate ce se desfășoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România. La nivelul municipiului Ploiești, municipalitatea își dorește ca, printr-o astfel de colaborare, între Poliția Locală și persoanele care desfășoară activități de voluntariat, cu rol benefic pentru comunitatea locală, să se creeze un climat de siguranță și încredere în rândul cetățenilor, în ceea ce privește respectarea normelor de conviețuire socială”, se mai arată în comunicat.

Verifică şi

De pe 13 aprilie, la Ploieşti nu se mai oficiază căsătorii

SERVICIUL PUBLIC LOCAL COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR AL MUNICIPIULUI PLOIEŞTI aduce la cunoştinţa publicului …

3 Comentarii

  1. As vrea mai multe detalii despre subiectul acesta!care e procedura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *