vineri , 29 mai 2020
Acasă / Evenimente / Zeci de ilegalităţi au fost surprinse, în doar două ore, de către poliţiştii ploieşteni

Zeci de ilegalităţi au fost surprinse, în doar două ore, de către poliţiştii ploieşteni

Ieri după amiază, în intervalul orar 16:30-18:30, pe raza municipiului Ploiești, a avut loc o amplă acțiune în care au fost angrenați un număr de 223 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, dar și 41 de jandarmi.

Activitatea a fost desfășurată atât în zona intrărilor/ieșirilor din municipiu, în zona societăților comerciale de alimentație publică din împrejurul unităților de învățământ, în zona piețelor agroalimentare din municipiul Ploiești, dar și pe principalele trasee RATP, în zona parcurilor, a gărilor și a autogărilor .

Scopul acțiunii a fost acela de a identifica și sancționa persoanele care încalcă legislația rutieră, persoanele care efectuează acte de comerț ilicit în zona piețelor, persoanele bănuite de comiterea de furturi din buzunare pe principalele trasee RATP, precum și a persoanelor care încalcă normele de conviețuire socială.

Astfel, timp de două ore, cei 264 de lucrători, au legitimat 851 de persoane, au fost verificați 20 de agenți de pază, precum și 4 sisteme de alarmă, dar și 5 sisteme de supraveghere.

Totodată, au fost controlate 188 de societăți comerciale, 380 de participanți la trafic, precum și 32 de bagaje.

În cauză, au fost constatat și aplicate 217 sancțiuni contravenționale în valoare de 68.315 lei, dar și două infracțiuni la regimul rutier, ocazie cu care au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Dintre contravențiile constatate, amintim sume de bani nefiscalizate, bunuri alimentare oferite spre vânzare fără a deține documente de proveniență, bunuri lactate al căror termen de valabilitate era expirat, dar și nerespectarea măsurilor minimale de securitate a unităților.

Mai mult, în urma neregulilor constatate, au fost reținute trei permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind confiscată și cantitatea de 642 kg de produse alimentare în valoare de 6.117 lei, oferite spre vânzare în mod ilegal.

Acțiunile de acest gen vor fi desfășurate constant, în vederea prevenirii producerii de fapte antisociale, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică .

comunicat IJP Prahova

Verifică şi

Valea Călugărească: A căzut de pe bicicletă și a murit!

Tragic accident laValea Călugarească, pe  DN 1B,  unde un barbat de 67ani care se deplasa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *