vineri , 7 mai 2021
Acasă / Evenimente / Un nou focar de pestă porcină africană în Prahova a fost găsit la Olari

Un nou focar de pestă porcină africană în Prahova a fost găsit la Olari

Timp de 40 de zile, în judeţul Prahova nu a mai fost înregistrat niciun nou focar de pestă porcină africană. Până ieri, când a fost confirmat un nou focar. Astăzi, Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit  în ședință, pentru a aproba hotărârea privind aplicarea planului de măsuri pentru combatarea acestui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Olarii Vechi, comuna Olari.

“În gospodăria în care a fost depistat focarul, inspectorii DSVSA Prahova au găsit doi porci bolnavi, iar analizele de sânge au ieșit pozitiv la pestă porcină africană. Imediat s-a procedat la uciderea în focar a celor 13 suine pe care le deținea cetățeanul și s-a făcut ucidere preventivă a încă trei suine din două gospodării învecinate.

Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 44 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 8 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare.

Și pe această cale atragem atenția cetățenilor care cresc suine în gospodărie, să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac”, atrage atenţia Instituţia Prefectului Prahova.

Verifică şi

Trei locuinţe din satul Livadea sunt în pericol de a fi distruse de o alunecare de teren

O alunecare de teren poate pune în pericol 3 locuințe din satul Livadea, comuna prahoveana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *