luni , 17 februarie 2020
Acasă / Afaceri / ”Fără Start-Up Nation nu reușeam!” Povestea salonului Claddagh Beauty din Ploiești și a antreprenoarei Lavinia Flueraru

”Fără Start-Up Nation nu reușeam!” Povestea salonului Claddagh Beauty din Ploiești și a antreprenoarei Lavinia Flueraru

Prahoveanca Lavinia Flueraru visa de ani de zile, de pe vremea când lucra ca și cosmeticiană în diverse saloane de îmfrumusețare din Ploiești, să aibă propria afacere. În urmă cu trei ani și jumătate a pus piciorul în prag și cu ajutorul părinților și-a deschis propria firmă.

A pornit cu o cameră mică și cu un aparat de microdermoabraziune la mâna a doua, după care și-a achiziționat un aparat de radiofrecvență, printr-un împrumut bancar.  Anul acesta, tânăra de 29 de ani, care în curând va deveni mămică, a accesat fondurile din programul Start-Up Nation 2019 și și-a achiziționat șase aparate revoluționare pentru înfrumusețare în salonul  Claddagh Beauty din Ploiești.

”Nu pot să spun că a fost ușor. M-am bucurat că am avut de la început cliente care, culmea, nu erau clientele mele atunci când lucram în saloanele altora, dar chiar și așa îmi era teamă că nu voi reuși. Dar cred că așa sunt toate începuturile, pentru toți cei care muncesc și nu le pică niște bani mulți din cer. După doi ani am căpătat mai multă încredere în mine și am achiziționat un alt aparat de remodelare corporală care a fost foarte bine primit de cliente. Totodată, m-am și mutat într-un spațiu mai mare”, povestește Lavinia.

Ce a însemnat obținerea finanțării:

Ca să obțină fondurile pe Start up Nation, soțul Laviniei și-a deschis o firmă și a aplicat.

”A trebuit să facem așa pentru că firma mea este din 2016 și are fi trebit să fie din 2017, potrivit proiectului. La început soțul meu nu a avut încredere, dar tot m-a susținut și am mers înainte. Am dat 2.000 de lei unui consultant care ne-a făcut dosarul și am aplicat. Ni s-a aprobat și pentru că nu aveam banii să cumpărăm aparatele am făcut credit punte la bancă. Este avantajos oricum. Eu pierd doar banii de dobândă, dar dacă ar fi trebuit să fac credit obișnuit pierdeam mult mai mult. Nu îți spune nimeni că nu primești banii imediat, dar sunt etapele proiectului pe care trebuie să le urmezi și atunci nu ai încotro și faci împrumut. Eu nu am luat pentru toată suma, adică 40.000 de euro, ci doar pentru aparate, adică 120.000 de lei. Vreau să văd cum mă descurc, cu plata salariilor, cheltuieli de întreținere etc. Din start am angajat cinci persoane, ca să am punctaj bun și să reușesc să obțin finanțarea. Condiția este ca trei ani de când obții finațarea să ții și firma și angajații. Sunt niște riscuri, dar tot sunt mulțumită de proiect, pentru că altfel nu cred că reușeam”, explică Lavinia.

Cele șase aparate de cosmetică și remodelare corporală sunt toate de ultimă generație și au fost solicitate de cliente, în primul rând. ”Sunt senzaționale aparatele și le studiez ca un copil o jucărie nouă. Vezi rezultate de la prima ședință și asta înseamnă încrederea clientelor, dar și a mea, să le recomand. Clientele mă întrebau de diverse aparate pe care le văzuseră în altă parte și am înțeles că trebuie să fac ceva să am și eu în salon noile inovații”, spune Lavinia și ochii îi sclipesc de încântare.

Fiecare dintre cele șase aparate este o minune a tehnologiei.

Cu Depilight Pro epilarea presupune un tratament sigur, nedureros şi efficient, fiind necesare mult mai puţine şedinţe decât în cazul aparatelor cunoscute până acum.

Hidratiq face o terapie cu șase proceduri cu rol de curăţare şi exfoliere a pielii, hidratare şi drenaj facial.

Eclipse Micropen este un tratament pentru sinteza naturală de collagen şi elastină și oferă rezultate vizibile timp de şase luni. Stimulează producția de colagen, reduce liniile fine și ridurile, vergeturile și cicatricile. De asemenea, Eclipse MICROPEN a fost folosit cu succes pentru refacerea părului în cazuri de alopecie.

Mezoterapia virtuală este concepută pentru a recontura ovalul facial şi a atenua ridurile, având efect de lifting şi totodată redând luminozitatea și fermitatea,. Mezoterapia virtuală diminuează petele de pigment și cuperoza.

SkinTech este o mască care accelerează producția de colagen și elastină, reduce ridurile fine , restructurează țesuturile, repară leziunile produse de acnee , reduce porii dilatați, accelerează circulația sanguină.

Presoterapia este una dintre cele mai bune metode de a scăpa de celulită, de a remodela corpul, de a elimina toxinele din organism și de a scăpa de picioarele umflate și grele. Mai mult decât atât, această procedură are efecte deosebite în slăbire, ajutând la reducerea cantității de apă din organism.

Lavinia a fixat prețuri accesbile pentru ca toate doamnele și domnișoarele (și de ce nu, și domnii), să fie încurajate să încerce. În plus, s-a gândit la pachete cu bonusuri.

Condițiile finanțării într-un proiect Start-Up Nation

Pentru cei care vor să încerce o astfel de finanțare, Lavinia avertizează că pașii de urmat se întind pe mai multe luni.

”În luna februarie am vorbit cu consultantul, la sfârșitul lunii mai ni s-a aprobat dosarul, iar banii pe creditul punte au venit la jumătatea lunii august. Până la sfârșitul anului ar trebui să primesc și banii din proiect. Ca să primiți banii trebuie să respectați tot ce ați scris în dosar. Eu am scris că voi angaja șomeri sau oameni în căutarea unui loc de muncă. Am scris că voi angaja și un absolvent de studii medii și am făcut-o. De la 1 octombrie toți vor fi angajați. În acest moment eu plătesc dobânda la bancă, dar când intră banii, statul ia legătura cu banca și transferă cei 120.000 de lei acolo. Este însă foarte bine! Dobânda pentru banii aceștia este de 236 de lei pe lună,  în cazul meu, foarte puțin comparativ cu dobânda pe care o plătesc pentru un aparat cumpărat printr-un credit bancar obișnuit, care este de 2.000 de lei pe lună. Deci proiectul chiar ajută!”, explică Lavinia.

În viitor, tânăra își dorește să aibă un spațiu mai mare, al ei, ca să scape de plata chiriei, dar are încredere că totul o să fie bine.

”Cine își imaginează că este ușor să ai propria afacere se înșeală. Până în decembrie am lucrat și 14 ore pe zi, aici în salon. Programul nu ți-l faci cum vrei tu, ci în funcție de cliente. Banii sunt mai mulți decât atunci când lucrezi ca angajat, dar satisfacția este enormă, pentru că lucrezi pentru tine. Evident, când o să se nască micuța, voi sta mai puțin timp pe aici, dar tot voi veni. Te poți baza pe angajați, dar când este afacerea ta, tu trebuie să monitorizezi tot. După ce nasc, intenționez să vin la salon măcar patru ore pe zi!”, spune Lavinia Flueraru.

 

Verifică şi

Protest modificat la Tribunalul Prahova! Află ce măsură au luat magistrații!

Tribunalul Prahova anunță printr-un comunicat de presă că a modificat forma protestului început la finalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *