marți , 7 iulie 2020
Acasă / Social / Teatru, vin, echitație și creații hand made în acest weekend în Prahova

Teatru, vin, echitație și creații hand made în acest weekend în Prahova

Vom avea încă un weekend plin în evenimente deosebite la Ploiești și în jurul Ploieștiului. Piese de teatru, târguri de produse hand made, concurs hipic și istorie, dar și aromă de toamnă cu vin și pastramă în ultimul weekend din septembrie. 

Vineri, pe 27, la Ploiești Shopping City se va desfășura Jazz Coffee Party: Concert live Ploiești Jazz Trio de la 16.00 la 19.00.  ”Band-ul Filarmonicii “Paul Constantinescu”, va cânta și vă va încânta cu un concert extraordinar live sus pe terasă. Instrumențiștii care vor da tonul unei seri speciale sunt: Sorin Zlat la pian, Răzvan Cojanu la bas și Laurențiu Ștefan la tobe”.

De vineri, la sinaia, se desfăşoară încă o ediţie a Târgului cu bunătăţi şi dichisuri. Se anunţă vreme frumoasă, aşa că nu rataţi ultimele zile din septembrie la munte!

Pe 27 septembrie, la Muzeul de Științele Naturii Prahova, de la ora ora 17 .00 la 22.00 se va desfășura Noaptea Cercetărilor Europeni 2019. Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova alături de Institutul de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române, Colegiul Naţional N. Iorga din Vălenii de Munte, Alianţa Franceză Ploieşti şi Liceul de Poliţie V. Lascăr din Câmpina, Netland Computer Ploiești, vă invită vineri, 27 septembrie 2019, să descoperiţi cele mai atractive rezultate ale cercetării din domeniul ştiinţelor naturii, antropologiei, roboticii si fizicii, chimiei, informaticii etc. Manifestarea are loc în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploieşti şi pe treptele din faţa palatului.

Cu acest prilej, copiii vor avea ocazia să experimenteze împreună cu oamenii de ştiinţă, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale şi să participe la multe demonstraţii de robotică într-o atmosferă din care nu vor lipsi jocurile, premiile şi surprizele. Adulţii vor putea şi ei să pătrundă în fascinanta lume a laboratoarelor de chimie şi de fizică, unde vor primi explicaţii ştiinţifice pentru lucruri aparent simple şi vor descoperi soluţii pentru cele mai comune probleme cotidiene.

Între 27 și 29 septembrie, pe domeniul Cantacuzino de la Florești se va desfășura Karpatia horse Show 2019. 

Sâmbătă și duminică, 28-29 septembrie, în intervalul orar, 11.00-19.00, la Ploiești este Târg hand&homemade de toamnă @Craft&Light. ”La noi nu vor sfârâi micii și pastrama, însă veți găsi o atmosferă caldă și prietenoasă cu producători talentați și harnici gata sa vă primească cu bucate alese și accesorii făcute cu suflet și iscusință. La celelalte târguri ne-am axat mai mult pe promovarea producătorilor locali, însă la această ediție, veți găsi participanți și din alte orașe ale județului nostru”, ne spun organizatorii.

La Valea Călugărească, de pe 27 până pe 29 septembrie se va desfășura Sărbătoarea Vinului. ”Evenimentul se află deja la a XVIII-a ediție și are ca scop promovarea produsului local tradițional – vinul din podgoriile localității Valea Călugărească. Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate o serie de activităţi care au devenit de acum tradiţionale, activităţi ce vin să bucure sufletele cetăţenilor localității si ale invitaţilor”.

Sâmbătă pe 28 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, de la ora 18.00, iubitorii teatrului se pot bucura de piesa “Puricele in ureche”, pusă în scenă de actorii Teatrului Elisabeta din București. ”In aceasta comedie nebuna, toata lumea fuge dupa toata lumea si, totodata, toti fug unii de altii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stari de exaltare alcoolica, amenintari cu moartea…nu ai cum sa nu razi cu lacrimi”

Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 10:00, în Parcul „Constantin Stere” Bucov, zona aleea grătarelor sunteți invitați să participați la evenimentul ZIUA BUNICILOR. ”Vom gusta zacusca bunicuțelor (zacusca nu se pregătește la parc), vom face exerciții pe muzică antrenantă și vom învăța de la echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” cum să acționăm în caz de urgență. Activitatea este gratuită”.

 

 

 

 

Verifică şi

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *