duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Lista zonelor în care autorităţile susţin că au intervenit pentru înlăturarea ambroziei din Ploieşti

Lista zonelor în care autorităţile susţin că au intervenit pentru înlăturarea ambroziei din Ploieşti

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, desfășoară, în această perioadă, o serie de acțiuni de control, în vederea identificării și combaterii plantei Ambrosiaartemisiifolia (ambrozie), care a fost încadrată ca buruiană invazivă, alergenă, ce poate cauza populației probleme de sănătate.

Astfel, în colaborare cu reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Prahova, Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Prahovași ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, s-a procedat la identificarea terenurilor afectate de prezența acestei buruieni, care aparțin persoanelor fizice și juridice.

Proprietarii terenurilor în cauză au fost somați să se conformeze și să ia măsuri de prevenire și combatere a ambroziei, în caz contrar urmând să se aplice sancțiuni, în baza legislației în vigoare.

Zonele unde s-a intervenit sunt următoarele:
 Cartier Mitică Apostol (străzile: Cerbului, Prigoriei, Acvilei, Mierlei, Brădetului, Energiei, Răchitei, Ferigii, Violetelor);
 Cartier Carino – Nord, strada Alba Iulia până la D.J. 102;
 Zona Podul Înalt – pădure pini;
 Strada Cosminele;
 Strada Ghe. Doja – intersecție cu str. Decebal;
 Strada Apelor;
 Strada Lucernei;
 Parc Municipal Vest – bază pod;
 Bulevardul Republicii nr. 299;
 Strada Rafinorilor;
 Cartier Bereasca, str. Trandafirilor.

Reamintim că, perioada de florescență a ambroziei durează până la finele lunii septembrie, cu posibilitate de prelungire în luna octombrie, fapt ce contribuie la răspândirea polenului, cât și la creșterea incidenței cazurilor de alergie.
În acest context, municipalitatea va continua activitatea de identificare, combatere și eradicare a acestei plante nocive.

Dacă identificați zone cu ambrozie nu ezitați să anunțați dispeceratul primăriei la numerele de telefon: 0244 984/ 0752 027 539.

comunicat de presă Primăria Ploieşti

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *