duminică , 12 iulie 2020
Acasă / Administratie / Foto-Uite cum arată secţia de neurochirugie din SJU Ploieşti după modernizare!

Foto-Uite cum arată secţia de neurochirugie din SJU Ploieşti după modernizare!

Conducerea Consiliul Judeţean Prahova anunţă că au fost finalizate lucrările de modernizare a secţiei de neurochirugie din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, ultima dintre secţiile care au intrat într-un amplu proces de modernizare şi recompartimentare. Secţia de neurochirurgie este una dintre cele mai solicitate secţii din spital, dat fiind că Judeţeanul deserveşte toată Prahova şi în plus, aici ajung şi persoanele prinse în accidente rutiere pe DN1. 

“Administrația județeană a demarat încă de la sfârșitul anului 2017 lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acestea au început cu modernizarea secției Cardiologie, iar, ulterior, programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a continuat cu secţiile Interne, Ortopedie și Chirurgie vasculară.

Astăzi au fost finalizate lucrările la secția Neurochirurgie și, conform calendarului stabilit, va începe și reabilitarea parterului unității sanitare, dar și extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, precum și modernizarea ambulatoriului.

Obiectivul de investiţie face parte din proiectul ,,Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, incluzând lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum și lucrări de înlocuire a tâmplăriei și a obiectelor sanitare. Secţia de neurochirurgie are șase saloane, cu un total de 30 de paturi, precum și două rezerve.

Saloanele sunt prevăzute cu grupuri sanitare proprii, sisteme de oxigen și aspirare la fiecare pat, dar și cu televizoare, fiecare încăpere fiind dotată cu mobilier multifuncțional nou.

Preşedintele Bogdan Toader s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor de modernizare efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, precum și de dotarea acestuia cu aparatură medicală de ultimă generație. Toate acestea vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, oferind prahovenilor condiţii spitaliceşti optime.

Pe langă pacienții din judet, sectia de Neurochirurgie preia și cazuri din județele limitrofe: Buzău, Dambovița și Ialomița, unde spitalele nu dispun de o astfel de specialitate”, se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a CJ Prahova.

 

Verifică şi

Măsură anticovid: Program cu publicul suspendat la Judecătoria Ploieşti!

“În perioada 6 – 17 iulie 2020, programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *