marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Afaceri / Video-Educație cu Loredana Mocescu la Zen After School Ploiești, un altfel de after school

Video-Educație cu Loredana Mocescu la Zen After School Ploiești, un altfel de after school

Ploieşteanca Loredana Mocescu este unul dintre cei mai cunoscuţi consilieri pentru dezvoltare personală din judeţ, dar totodată este şi educator parental, antrenor de viaţă şi vorbitor motivaţional. Este mama a doi băieţi minunaţi şi înainte de toate este un om care şi-a căutat în permanenţă sensul. Tocmai de aceea nu s-a oprit la a fi actor, funcţionar public, director de sucursală bancară sau organizator de evenimente. A făcut nenumărate cursuri şi şi-a dat seama că îşi poate ajuta semenii. Ultimul proiect este un altfel de after school, axat mai ales pe nevoile emotionale ale copiilor.

Zen After School New Educational Concept by Loredana Mocescu și-a început activitatea de la 1 august 2019 sub forma unor ateliere pentru școlari și preșcolari prin care, sub forma jocului, sunt tratate emoțiile de tot felul: timiditatea, furia, teama, etc, emoții care îl pot bloca pe copil în dezvoltarea sa firească dacă nu sunt corect gestionate.

Odată cu începerea anului școlar, Zen After School va acoperi aceste nevoi, dar și pe cele uzuale pe care le presupune un after school. Zen After School se va adresa copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, activitățile fiind structurate pentru clasa pregătitoare, I și II și separat III și IV, potrivit programei școlare naționale. Deocamdată, 80% dintre cei înscriși sunt pentru primul segment, ceea ce e îmbucurător pentru Loredana pentru că îi va putea forma pe copii încă de la începutul vieții de școlar. În grupe nu vor fi mai mult de 15 elevi.

Citeste si: A fost actor, funcţionar în primărie şi director de sucursală bancară! Povestea de succes a consilierului Loredana Mocescu care a pornit într-o afacere investind doar în dezvoltarea personală

”Vom veni în sprijinul învățătorilor pentru că doar în echipă putem să ajutăm copilul. Poate o să fie șocant pentru învățământul de stat, dar eu voi merge către acele școli unde sunt copiii înscriși și voi discuta cu cadrele didactice, pentru a ajuta copilul acolo unde învățătoarea sesizează că mai trebuie lucrat și de dezvoltat câte ceva. La școală nu este timpul suficient pentru a face tot ce e de făcut.

Ne vom ocupa de trei aspecte: primul este cel care să răspundă nevoilor fizice: copiii vor lua masa aici și se vor odihni, dacă doresc, pentru că vor sta la noi până la ora 18.30 când vor veni părinții să îi ia,al doilea este dedicat nevoilor emoționale și discuțiilor despre ce îl frământă pe copil: ce i-a plăcut sau nu i-a plăcut în acea zi și ne vom gândi cum putem depăși și rezolva acea problemă. Sunt instrumente pentru viață pentru că școala nu are atâta timp să dezvolte comportamente și aptitudini de care avem nevoie în societate. Iar cea de-al treilea ține de rezolvarea temelor, pentru că e un aspect foarte important în dezvoltarea elevilor. Pentru asta am adus o doamnă profesor care nu s-a regăsit în învățământul de stat și pe mâna căreia mi-aș lăsa oricând copilul. Este pasionată de munca ei, pe care o face de 15 ani cu succes și explică așa de frumos, încât copiii sunt vrăjiți și înțeleg repede ce au de făcut”, ne-a explicat Loredana Mocescu.

Loredana crede că noua generație este fascinantă, dar că noi, ca părinți trebuie să avem răbdarea să o înțelegem. nu este în regulă să-i smulgi copilului telefonul din mână când se joacă ceva, crede ea, ci trebuie să îl întrebi ce se întâmplă în jocul acela și de ce îi place să stea cu orele prins în el, îl sperie ceva de acolo, îl motivează etc.

”Noi ca părinți trebuie să fim curioși, să intrăm puțin în lumea lor, pentru că altfel nu putem să spunem că e ceva greșit!”, spune Loredana.

Despre comportamente dificile care pot fi îndreptate, despre învățământul actual și lacunele lui și despre societate în general, toate acestea și mult mai multe, puteți afla urmărind interviul video din acest articol.

Verifică şi

Cinci compactoare noi ale Rosal vor încerca să ridice eficient gunoiul din rampele blocurilor din Ploieşti

După ce în urmă cu o lună, primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a ameninţat Rosal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *