luni , 24 februarie 2020
Acasă / Administratie / 78 de clădiri ale unor școli și grădinițe din Prahova sunt în reparații

78 de clădiri ale unor școli și grădinițe din Prahova sunt în reparații

Noul an școlar va începe cu câteva probleme în Prahova. Încă sunt școli fără autorizație sanitară, altele în reparații, dar și multe ale căror conduceri nu s-au străduit să facă procedurile de autorizare/avizare privind siguranța la incendii.

Astăzi, conducerea Prefecturii Prahova și membrii Colegiului Prefectural au intrat în videoconferință cu Mihai Viorel Fifor, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României și ministru interimar al MAI și Valer Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației Naționale pe tema începutului de an școlar. 

Temele principale de discuție au fost ”Pregătirea anului școlar 2019-2020 și Siguranța în școli” și planul de acțiune ”Pirații rutieri”.

Fifor a solicitat prefecților situații cu școlile care nu vor fi autorizate sanitar la începutul de an școlar sauv care sunt încă în lucrări de amenajări ale interioarelor și școli neautorizate la incendiu, precum și măsurile pe care le vor lua autoritățile județene și locale pentru remedierea problemelor.

”În acest context, doamna prefect Mădălina Lupea a precizat că în județul Prahova, în acest moment, sunt 9 unități școlare neautorizate sanitar din mai multe cauze: lipsa apei în localitate, apa necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic sau grupuri sanitare în curte. Din punct de vedere al securității la incendiu din 897 de clădiri, 52 sunt în curs de autorizare/avizare.
În 78 de unități de învățământ se desfășoară lucrări de reparații și amenajări interioare, dar până pe 9 septembrie, doar în trei locații aceste lucrări nu vor fi finalizate. Aceste unități se află în Ceptura, Măneciu și Comarnic, acolo unde lucrările de reabilitare și modernizare având termen de finalizare 2021-2022. Elevii din aceste unități nu vor fi afectați pentru că s-au găsit soluții în acest sens.
Doamna prefect va merge zilele acestea în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor, precum și autorizarea/avizarea privind securitatea la incendiu a clădirilor în care se desfășoară activități școlare.
În ceea ce privește siguranța în școli, a fost întocmit planul comun de acțiune, iar unitățile de învățământ au fost repartizate între structurile MAI și polițiile locale și de asemenea acum se realizează un plan privind asigurarea fluenței traficului rutier în zona unităților de învățământ.
În ceea ce privește combaterea transportului ilegal de persoane, de la 1 august s-a acționat prin controale în trafic, fiind oprite 4461 de autovehicule. Au fost aplicate 25 de sancțiuni însemnând imobilizarea autovehiculelor și retragerea certificatelor de înmatriculare”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Prefecturii Prahova.

Verifică şi

Atenție la incendierile de miriște ! Amenda poate ajunge la 2.500 de lei!

Vremea frumoasă i-a scos pe agricultori din casă mult mai devreme decât anii trecuți. Aceștia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *