luni , 19 august 2019
Acasă / Administratie / Boala a trecut DN1. Încă 7 focare de pestă porcină africană confirmate în Prahova

Boala a trecut DN1. Încă 7 focare de pestă porcină africană confirmate în Prahova

Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit, astăzi, în ședință, pentru a aproba șapte planuri de măsuri privind combatarea unor focare de pestă porcină africană, confirmate recent pe raza județului nostru.

Cele șapte noi focare sunt confirmate în următoarele localități: Puchenii Mari, sat Puchenii Moșneni, Gherghița, sat Ungureni, Cocorăștii Colț, sat Cocorăștii Grind, Târgșorul Vechi, sat Târgșorul Vechi, Olari, sat Olari, Balta Doamnei, sat Lacul Turcului și un porc mistreț pe fondul de vânătoare 11 Gherghița în comuna Poienarii Burchi.

Aplicarea planului de măsuri se va face și în exploatațiile nonprofesionale în care apar focare secundare de pestă porcină africană, cu informarea CLCB Prahova.

“Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 32 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 7 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare.

Și pe această cale atragem atenția cetățenilor care cresc suine în gospodărie sau în ferme, să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

comunicat de presa Institutia Prefectului Prahova

Verifică şi

Eroul de la Dițești a fost decorat cu Emblema de Onoare a MAI

Pompierul Daniel Crâșmaru, salvatorul micului săndel, băiețelul luat împreună cu familia sa de o viitură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *