miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Social / Proiect inedit. AFLĂ de ce 200 de elevi din Ploieşti merg cu bucurie la şcoală chiar în vacanţă!

Proiect inedit. AFLĂ de ce 200 de elevi din Ploieşti merg cu bucurie la şcoală chiar în vacanţă!

Mai mulţi elevi ai şcolii ploieştene “Mihai Eminescu” se bucură de o activitate deosebită, în limba engleză, chiar în şcoala lor. Chiar dacă sunt în vacanţă, cei 200 de elevi au participat încântaţi la şcoala de vară din cadrul Proiectului „DISCOVER” – organizat de Asociatia AIESEC din București. Şcoala “Mihai Eminescu” din Ploieşti este singura din oraş, dar şi din Prahova unde se desfăşoară acest proiect. 

Elevii participă la tot felul de activităţi în limba engleză alături de 22 de voluntari internaţionali din China, Hong Kong, Thailanda, Turcia și Adzerbaidjan, dar şi de 25 de liceeni şi studenţi români din cadrul programului Local Volunteer. Jocurile abordează teme diverse, toate foarte importante pentru dezvoltarea elevilor: dezvoltarea conștiinței de sine, emoțiile, empatia, creativitatea, dorințele și așteptările, disciplina și managementul timpului, cetățenia activă, gândirea critică, ascultarea activă, asumarea unor riscuri, creșterea motivației, bullyingul, luarea deciziilor potrivite etc.

Totodată, micii ploieşteni au fost încântaţi să afle informaţii despre cultura și istoria țărilor din care provin voluntarii.

AIESEC desfăşoară astfel de proiecte vara aceasta, în Bucureşti, Buzău şi Târgovişte, dar şi în câteva tabere din România. Programul în care se încadrează toate sociale se numește Global Volunteer și este un brand al AIESEC Internațional.

AIESEC este o organizație non-guvernamentală, independentă și non-profit, iar costurile proiectelor  sociale (în mare parte cazarea) sunt acoperite atât prin suma de bani pe care o plătește fiecare voluntar internațional pentru a participa la proiect (85€), cât și prin alte venituri precum donații sau sponsorizări.

 

Verifică şi

Ploieșteni cu care ne mândrim: Vlad Hirlav Maistorovici, violonist, compozitor și dirijor de renume mondial

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM Campania Ploieșteni cu care ne mândrim continua cu VLAD HÎRLAV …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *