sâmbătă , 25 ianuarie 2020
Acasă / Administratie / CJSU Prahova va mai cere încă 60 de milioane de lei din Fondul de intervenţie al guvernului

CJSU Prahova va mai cere încă 60 de milioane de lei din Fondul de intervenţie al guvernului

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-au întâlnit, astăzi, în ședință ordinară în primul rând pentru a analiza procesele verbale de constatare/evaluare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, produse în județul Prahova şi totodată pentru a aproba întocmirea proiectului de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în perioada iunie-iulie 2019.

Urmare a constatării pagubelor produse de fenomenele meteo-hidrologice periculoase și evaluării acestora a fost propusă alocarea sumei de peste 60.000 mii lei pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în perioada 12.06-3.07.2019 pentru aducarea la starea inițială sau punerea în siguranță a unor elemente de infrastructură(refaceri drumuri, punți pietonale, apărări de mal, consolidare versant etc) în următoarele unități administrativ-teritoriale: Ploiești, Comarnic, Vălenii de Munte, Apostolache, Bătrâni, Cerașu, Chiojdeanca, Drajna, Izvoarele, Măneciu, Posești, Starchiojd, Tătaru, Târgșoru Vechi și Consiliul Județean Prahova.

Vă reamintim că în această vară, CJSU Prahova a mai transmis încă două proiecte de HG pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren, pagube care în total au fost evaluate la peste 140 de milioane de lei.

În cadrul şedinţei de astăzi au mai fost discutate şi alte chestiuni:

-Informarea CJSU Prahova privind situația locuințelor afectate de inundații în luna iunie 2019 și aprobarea gradului de avariere conform prevederilor art.4 aln.2, lit.b. din HG 345/2019.

-Aprobarea „Planului de măsuri pentru prevenirea și atenuarea efectelor caniculei și secetei prelungite al județului Prahova pentru anul 2019”

-Aprobarea actualizării ”Regulamentului de organizare și funcționare al Comitetului județean pentru Situații de Urgență Prahova” din anul 2017 și a anexelor acestuia.

-Analiza răspândirii virusului de pestă porcină africană în România și stabilirea măsurilor care se impun pentru evitarea apariției focarelor în județul Prahova.

În acest moment, în Prahova nu au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană.

 

 

 

 

Verifică şi

Program special pe 24 ianuarie la Serviciul de Evidenţa a Populaţiei Ploieşti

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *