vineri , 7 august 2020
Acasă / Social / Video-Uite cum s-au distrat și ce au învățat copiii la Școala de vară ”Gândește verde”!

Video-Uite cum s-au distrat și ce au învățat copiii la Școala de vară ”Gândește verde”!

Timp de patru zile, Parcul Memorial “Constantin Stere” de la Bucov  a fost gazda Școlii de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, proiect inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova şi sprijinit de către sponsorul Petrotel Lukoil Ploieşti.  

Aflată la cea de-a 11 ediţie, şcoala înseamnă de fapt premiul câştigat acum de către elevii şcolii gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, com. Albești Paleologu. Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei.

Nu este uşor să pregăteşti un program care să-I atragă pe copii şi prin care acestia să înveţe în joacă lucruri interesante, dar ca de obicei, organizatorii au realizat ceva deosebit. ”În cele patru zile de “eco-școală”, elevii au vizitat gradina zoologică și au  aflat lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la dna biolog Dana Canari), au invațat despre flora și fauna protejată din județul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), au participat la lecții de geologie și vulcanologie, alaturi de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii au vizitat casa taraneasca din incinta zoo, construita din lemn, in stil traditional romanesc. Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizita pe reprezentantii ISU Prahova, care au  facut o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente. De asemenea, elevii au primit informații privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a școlii de vară, dupa testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, s-au desfășurat activități artistice si jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Scoala de vara s-a incheiat cu traditionala “bataie” cu pistoale cu apa. ”, se arată în comunicatul APM Prahova.

Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Gradina Zoologica, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico. Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, care a asigurat transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.

Anul acesta, în cadrul concursului Gandeste Verde Gandeste curat au participat 17 scoli cu clase 1+8 si 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

 

 

Verifică şi

Concert al Filarmonicii din Ploieşti, mâine, în faţa Bisericii Sfântul Andrei

Orchestra simfonică ploieșteană avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Postăvaru vă așteaptă joi, 23.07.2020, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *