miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Administratie / Cum se va termina scandalul Rosal? AFLĂ acuzele operatorului şi cum se apără primarul Ploieştiului!

Cum se va termina scandalul Rosal? AFLĂ acuzele operatorului şi cum se apără primarul Ploieştiului!

După ce ieri, operatorul de salubritate Rosal a transmis un comunicat de presă prin care îl acuza pe primarul Adrian Dobre de situaţia mizerabilă în care se află Ploieştiul, cea în care cetăţenii plătesc pentru servicii de proastă calitate şi alea producându-se când are chef societatea, azi a venit si răspunsul Primăriei Ploieşti. 

Înainte de a citi dreptul la replică al municipalităţii, vă rugăm să citiţi comunicatul de presă al Rosal, cel în care primarul este acuzat de “dezinformări, mistificări ale realității și inducerea în eroare a ploieștenilor”, deşi toţi vedem în ce hal a ajuns oraşul la acest capitol.

“Criza gunoiului nu poate fi rezolvată prin dezinformări, mistificări ale realității și inducerea în eroare a ploieștenilor

«Pentru a nu știm câta oară», ca să-l parafrazăm, domnul primar al municipiului Ploiești, Adrian Dobre, se folosește de influența și autoritatea funcției pentru a presa organele de control «să amendeze» compania Rosal pentru situații și fapte care nu ne privesc.

Putem înțelege interesul evident pe care îl manifestă pentru «scoaterea din Ploiești» a companiei noastre – nu a făcut niciodată un secret asta. Nu putem înțelege metoda pe care a ales-o pentru a face acest lucru: dezinformări, mistificări ale realității și inducerea în eroare a ploieștenilor.

Printr-o postare pusă astăzi pe pagina de facebook personală, domnul Adrian Dobre o imploră pe ministrul Mediului să ne de o amendă, să ne sancționeze în vreun fel.

Îl rugăm pe această cale să înțeleagă că nu mai putem accepta ca numele companiei noastre să fie folosit în scandalurile politice din oraș. Toleranța noastră are o limită: suntem o companie prea serioasă pentru a accepta să devenim sac de box pentru oricine are frustrări legate de propria performanță edilitară.

La fel de exact, domnul primar Adrian Dobre știe și faptul că principalul vinovat pentru starea în care se află acum municipiul Ploiești este chiar domnia sa, și nimeni altcineva.

Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, îi transmitem că este momentul să se maturizeze, să accepte faptul că a fost parte la întocmirea unui caiet de sarcini greșit dimensionat față de necesitățile reale ale orașului și că este timpul să colaborăm pentru rezolvarea acestei crize a gunoiului.

Domnia sa știe exact că Rosal nu are absolut nicio vină pentru faptul că orașul este sufocat de munții de gunoi. La fel, primarul Adrian Dobre cunoaște în detaliu eforturile incredibile făcute de compania noastră pentru a ține cât de cât sub control problema deșeurilor în municipiu. Ne-am asumat aceste eforturi uriașe exclusiv din respect față de ploieșteni.

Atacurile nejustificate pe care le face împotriva companiei noastre, și mai ales ultimul dintre ele, sunt departe de a duce la rezolvare crizei. Avem nevoie de soluții, de remedierea problemelor grave din contractul la realizarea căruia a fost parte și de sprijin din partea autorităților locale pentru a-i servi pe ploieșteni la standardele pe carele merită.

Primarul Adrian Dobre trebuie să înțeleagă că atâta timp cât va încerca să ascundă sub preș propriul gunoi și să facă presiuni pentru a fi scoasă pe nedrept responsabilă de situație exact partea din contract care nu are nicio vină – compania Rosal, singurii care vor avea de suferit sunt ploieștenii.

Iar nouă ne pasă cu adevărat de clienții noștri, motiv pentru care îl invităm oricând la o dezbatere publică deschisă, cu cărțile pe masă, despre cum putem rezolva împreună această criză. Din respect față de ploieșteni!

Cu respect,

Rosal Ploiești”

În dreptul la replică, primăria reiterează ideea rezilierii contractului, soluţie care, cel puţin în acest moment este foarte departe de a putea fi realizata.

 

“Problema salubrizării în municipiul Ploiești, devenită critică în ultima vreme, este permanent în atenția primarului Adrian Dobre.

Neplăcerile și disconfortul creat cetățenilor orașului prin neridicarea, la timp, a deșeurilor, a fost recunoscut de însuși directorul general al SC ROSAL GRUP SA, Bogdan Niculescu, în cadrul AGA ADI “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, din data de 2 iulie 2019, când a promis că va completa parcul auto cu 6(șase) mașini noi, destinate colectării deșeurilor.

Deși contractul pentru ridicarea gunoiului menajer nu este încheiat cu Primăria municipiului Ploiești, ci cu ADI “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, ploieștenii sunt obligați să se confrunte, zilnic, cu nerespectarea obligațiilor contractuale ale operatorului de salubritate. Acest fapt care a condus la o monitorizare strictă a zonelor de către reprezentanții Regiei Autonome de Servicii Publice, împreună  polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului.

În urma verificărilor, în teren, în perioada 2-4 iulie 2019, operatorul de salubritate a fost sancționat prin aplicarea unui număr de 14 amenzi, în valoare de 2500 lei, fiecare.

Domnul Adrian Florin Dobre,primarul municipiului Ploiești, își menține poziția, deja exprimată, în vederea rezilierii contractului cu actualul operator de salubritate:

Autorii comunicatului transmis de ROSAL nu au nicio legătură cu Ploiești și cu realitatea din orașul nostru. Munții de gunoaie nu ar fi trebuit să existe dacă operatorul și-ar fi făcut treaba, așa cum susține, gunoiul ridicat la timp, platformele curate și spălate, străzile curate și ploieștenii mulțumiți, Municipalitatea și ploieștenii sunt cu plățile la zi, dar ROSAL nu prestează serviciul conform contractului. În ceeace privește afirmația privind presiuni asupra autorităților afirm, încă o data, că am cerut tuturor să respecte și să aplice legea.”

În vederea îmbunătățirii activității de salubritate, în data de 26 iulie a.c., va avea loc următoarea întâlnire a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, structură care gestionează, în numele primăriilor, activitățile de ridicare, transport și depozitare a gunoaielor”, se arată în comunicatul primăriei.

În tot acest timp, în care primarul şi Rosal-ul se acuză reciproc de situaţia munţilor de gunoaie, ploieştenii suportă pe banii lor imaginea de coşmar din jurul ghenelor de gunoi şi mirosul potenţat de tamperaturile ridicate de afară. Pentru că deşeurile menajere se ridică din ce în ce mai greu, operatorul apelează la excavatoare pentru a strânge, atunci când vine, mai uşor gunoaiele. Situaţia  cea mai gravă se resimte în blocurile cu camere de precolectare, unde mirosul de gunoi intră în apartamente. În acest vacarm, nimeni nu se mai gândeşte că de la 1 iulie, municipalităţile au obligaţia de a selecta gunoiul menajer. Conform Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor și abandonarea ori depozitarea în afara spațiilor special amenajate. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele fizice și 20.000 – 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Verifică şi

Controale în piețe, terase, magazine și alte spatii publice în Prahova

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *