luni , 21 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Uite cum se schimbă Sinaia! Proiectul grădinii pentru idei inovative

Uite cum se schimbă Sinaia! Proiectul grădinii pentru idei inovative

Așa cum ne-am obișnuit, la Sinaia se întâmplă lucruri. Bune, evident. Și pentru că sinăienii au înțeles că implicarea lor este foarte importantă, liceeni din oraș participă efectiv la asamblarea unei structuri experimentale care va da o nouă față și utilitate, grădinii fostei grădinițe de pe strada Mihail Kogălniceanu. Proiectul se va derula până pe 6 iulie. 

„Lucrăm zilele acestea la crearea unui spațiu civic-inspirational, în curtea fostei grădinițe, de pe strada Mihail Kogălniceanu. “Talkfest Garden” va deveni în curând locul unde sinăienii și turiștii, de toate vârstele, vor putea participa la evenimente inovative. Vă invit să vă implicați direct în proiectele locale pe care le vom derula aici și sper ca această grădină să devină un loc unde profeșioniștii pot lucra cot la cot cu cei care doresc implicare în viața orașului.”  – Vlad Oprea, primarul orașului.

Primăria orașului Sinaia și AICI Studio de Arhitectură au semnat un contract de colaborare în cadrul proiectului intitulat “Talkfest Garden”, co-finanțat de A.F.C.N (Administraţia Fondului Cultural Național), pentru reactivarea grădinii fostei grădiniţe de pe strada Mihail Kogălniceanu.

În prima fază a proiectului, liceenii sinăieni coordonați de tineri specialiști, asamblează la fața locului o structură experimentală oferită comunității, unde cei care doresc se vor putea întâlni pentru discuții, schimburi de păreri și interacțiuni cu experți din diferite domenii. Construcţia este coordonată de studioul de arhitectură BASICS, din Madrid, în perioada 1-6 iulie 2019.

În cea de-a doua fază vom organiza cursuri de design, artă digitală, dezbateri despre potențialul reprezentat de fondul construit al orașului, moderate de Asociația ARCHÉ și echipa Heritage of Timisoara.

De asemenea, tot aici vom desfășura activități educaționale alături de partenerii locali ASPE, proiecții de film etc.

Parteneri: BASICS (Madrid),  Colegiul “Mihail Cantacuzino” Sinaia,  Asociația ARCHÉ,  POTECA Studio, Asociația Socio-Culturală Prahova Excelsior (ASPE), KRAUTZproductionSemmelrock Stein+Design, SEA România, , Holver România.

comunicat de presă Primăria Sinaia

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *