sâmbătă , 14 decembrie 2019
Acasă / Economic / Uzina Mecanică Plopeni va produce arme de asalt Beretta. Azi a fost semnată înţelegerea!

Uzina Mecanică Plopeni va produce arme de asalt Beretta. Azi a fost semnată înţelegerea!

Uzina Mecanică Plopeni va produce iar arme de asalt. Dacă pe vremea lui Ceauşescu erau bine cunoscute bancurile despre “bicicletele”care se făceau aici, dar indiferent cum le asamblai tot mitraliere ieşeau, de data aceasta producătorul italian Beretta este cel care va produce arma de asalt ARX 160 în Prahova, peste doar şase luni.

Astăzi, la sediul Ministerului Economiei,  a fost semnat memorandumul de înţelegere în vederea asocierii Uzinei Mecanice Plopeni şi a Holdingului Beretta. Arma a fost încercată astăzi la poligonul de trageri de la Popeşti Leordeni.

„Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia. Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod vom împărți și profiturile societății mixte. Beretta ne oferă rețeaua lor de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări. La Plopeni va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. Vom crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni, pentru început se vor face 50 de noi angajări. Pe orizontala industriei vom implica mai multe companii românești și mă refer aici și la Societatea IOR SA, aflată tot în portofoliul Ministerului Economiei. Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni putem să montăm o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR, ceea ce înseamnă mai multă valoare adăugată și un impact economic semnificativ. În termeni de producție, ne așteptăm la 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO””, a precizat Niculae Bădălău, ministrul economiei.

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a precizat că arma a fost deja încercată de către speicalişti şi ar putea intra în calcul atunci când Armata Română va înlocui calibrele armelor pe care le are acum.

sursa foto: Ministerul Economiei

Verifică şi

Anunt public privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru PETROTEL LUKOIL SA

PETROTEL LUKOIL SA anunta publicul interesat  asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *