duminică , 13 iunie 2021
Acasă / Evenimente / Uite cum arată casa din Sângeru luată de viitură ieri, cu tot cu o mamă şi cei patru copii ai ei! Trei micuţi au fost găsiţi!

Uite cum arată casa din Sângeru luată de viitură ieri, cu tot cu o mamă şi cei patru copii ai ei! Trei micuţi au fost găsiţi!

Trei dintre copiii femeii, a cărei casă a fost luată, ieri, de o viitură în Sângeru, au fost găsiţi. Prima, o fetiţă de 3 ani a fost găsită ieri şi în ciuda tuturor eforturilor de a o resuscita, copila a fost declarată în cele din urmă decedată. La ora 22.30, angajaţii ISU Prahova au încheiat căutările, dar în această dimineaţă, le-au reluat.

La scurt timp au mai fost găsiţi doi dintre micuţi, la aproximativ 3 km de locuinţă. Era fetiţa de nouă luni pe care mama ei o avea în braţe în momentul în care stihiile naturii s-au năpustit asupra casei şi băieţelul de 5 ani, ambii decedaţi. Căutările continuă pentru a fi găsit şi ultimul copil.

Vecinii au povestit înmărmuriţi că au văzut cum viitura a luat casa din BCA -uri a femeii pe sus şi a dus-o într-un gard şi un copac de la câţiva metri distanţă. Femeia împreună cu cei patru copii ai ei s-au adăpostit în casă, când afară a început ploaia torenţială. nu a avut timp să reacţioneze, spun oamenii, pentru că a fost luată cu tot cu pat pe sus. A reuşit să se prindă de un copac şi aici a fost salvată de un vecin. Copiii, însă, nu au avut acest noroc. Femeia se află acum internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti unde primeşte consiliere psihologică.

Supăraţi, localnicii din Sângeru, vecinii femeii cu casa luată de ape, au dat vina pe primarul localităţii, care nu a făcut  digul pe o lungime corespunzătoare, astfel încât şi casele lor să fie protejate.

Pe timpul nopții, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv, Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi. Totodată, în comuna Sângeru s-au format șase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată.

 

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Curți și locuințe inundate în mai multe localități din Prahova

În contextul codului galben și portocaliu, la nivelul judetului se acționează la următoarele evenimente: – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *