luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Evenimente / Mai multe drumuri blocate de viituri, zeci de locuinţe inundate în Prahova

Mai multe drumuri blocate de viituri, zeci de locuinţe inundate în Prahova

Prahova se află în continuare sub cod roşu hidrologic pe Cricovul Sărat până la ora 15 şi sub cod portocaliu  până la 16.00 pe râul Prahova. Autorităţile judeţene au avertizat toate primăriile din localităţile pe unde trec aceste două râuri să fie în gardă pentru a întâmpina posibilele ieşiti din matcă ce pot avea efectele dezastruoase. 

În acest moment, din cauza precipitaţiilor abundente de ieri şi de azi noapte care au format viituri în multe zone din judeţ, mai multe drumuri au fost afectate.

Pe DC 72 care face legătura între DJ 102R cu DJ 100H, pe raza comunei Jugureni, sat Băile Boboci, în zona fostei stațiii balneoclimaterice, asfaltul este dislocat, de asemenea și un podeț. Traficul este blocat.

Pe DJ 100H, comuna Jugureni, sat Valea Unghiului, pe o distanță de 25 m asfaltul este dislocat, precum și un podeț. Au fost 4 stâlpi de electricitate cazuti pe partea carosabilă, lucrătorii de la Electrica au acționat. La acest moment locuitorii au electricitate. De asemenea, și pe acest drum, traficul este blocat.

În Apostolache, ca urmare a creşterii debitului râului Cricovul Sărat, au fost deteriorate 2 podete, unul in punctul Petrulesti (7 gospodării cu 16 persoane), in acest punct nu exista acces nici pietonal si nici auto. Cel de al doilea este punctul Vlad (3 gospodării, 6 persoane), accesul asigurandu-se doar pietonal, dar cu dificultate.

În satul Buzota, au fost evacuate 4 persoane, totodată alte 4 persoane urmează să fie evacuate la Mănăstirea Apostolache.

În aceste momente, ISU Prahova are mai multe intervenţii în desfăşurare: 4 în comuna Berceni, 4 în Valea Calugareasca, 1 în  Sangeru, 1  în Lapos, 1 în Rachieri
În toate aceste localităţi sunt locuinte inundate. Se acționează cu echipaje și motopompe pentru evacuarea apei.

Informaţii de la ISU Prahova şi IJP Prahova

Verifică şi

Ploiesti: O femeie a fost prinsă când încerca să vanda ce furase cu o seara inainte

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești au prins în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *