marți , 26 mai 2020
Acasă / Administratie / Incidente la vot în Prahova. Poliția cercetează votul din Albești Paleologu

Incidente la vot în Prahova. Poliția cercetează votul din Albești Paleologu

IPJ Prahova informează că procesul electoral de astăzi nu a fost lipsit de incidente. Mai multe, însă, au fost sesizările care s-au dovedit nefondate. 

Astfel, pe o platformă online, a fost sesizat faptul că, în Valenii de Munte, alegătorii sunt transportați la secțiile de vot cu un microbuz. Sesizare neconfirmata. Autovehiculul a fost depistat în trafic, fiind vorba de un microbuz care, în baza unui contract, transporta 6 muncitori de la domiciliu către locul de muncă;

În localitatea Izvoarele a mai existat o sesizare similară, autovehiculul fiind, deasemenea, depistat imediat. În urma verificărilor, fapta nu s-a confirmat, fiind vorba de un microbuz care efectua curse regulate. La final de cursă, unul din cei 5 pasageri a mers către o secție de votare, ceilalți in alte directii (domiciliu etc). De asemenea, si conducătorul auto s-a deplasat tot la domiciliu.

Totodată, au existat sesizări de “vot multiplu” la mai multe sectii, dintre care amintim, cu titlu de exemplu, pe cea de la o secție de votare din comuna Albesti Paleologu, unde, aproximativ 30 de persoane din afara localitatii au sosit in decursul zilei sa voteze pe listele suplimentare. Inițial, pe fondul unor probleme cu legătura la internet, cărțile de identitate le-au fost implementate manual. Ulterior, după remedierea problemei de legătură la rețea, datele au fost implementate si online, sistemul generând semnalarea acestora ca “vot multiplu”. Cercetările sunt in derulare la acest din urmă incident.

comunicat de presă IJP Prahova

Verifică şi

Hotărâre CJSU Prahova: Zona metropolitană Câmpina a fost extinsă cu alte localităţi!

În urma unei şedinţe extraordinare, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au stabilit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *