luni , 25 mai 2020
Acasă / Administratie / Staţie de monitorizare a calităţii aerului pentru Rafinăria Petrobrazi

Staţie de monitorizare a calităţii aerului pentru Rafinăria Petrobrazi

Primăria Municipiului Ploiești anunţă faptul că a autorizat și a asigurat amplasarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului, ca urmare a Protocolului de colaborare, care a fost încheiat recent între administrația publică locală, Ministerul Mediului și alte instituții sau entități din domeniul protecției mediului, precum și o serie de operatori economici, care își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Reamintim că, acest Protocol de colaborare a stabilit ca obiectiv principal înființarea unui Grup de lucru pentru realizarea scenariilor de reducere a producțiilor unor operatori economici, care își desfășoară activitatea în plan local, în perioade de timp cu condiții defavorabile dispersiei poluanților în atmosferă.

Astfel, ca urmare a acestui Protocol de colaborare, pentru a crește capacitatea de monitorizare a aerului înconjurător în zonele rezidențiale, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova  a solicitat amplasarea unor stații de monitorizare suplimentare, în aria de influență a activității operatorilor economici, respectiv în aria de influență a activității Rafinăriei Petrobrazi, în scopul monitorizării concentrațiilor indicatorilor SO2, H2S, PM10, BTEX.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploiești  nr.109/2019, s-a aprobat darea în folosință gratuită către OMV PETROM S.A. – Punct de lucru Rafinăria Petrobrazi a terenului în suprafață de 25 mp, situat în intravilanul Municipiului Ploiești, tarlaua 44, parcela A638/40, în vederea amplasării unei stații de monitorizare a calității aerului. În acest sens a fost încheiat contractul de comodat nr. 9287/09.05.2019 și a fost predat amplasamentul.

comunicat de presa Primaria Ploiesti

Verifică şi

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *