luni , 22 iulie 2019
Acasă / Administratie / Staţie de monitorizare a calităţii aerului pentru Rafinăria Petrobrazi

Staţie de monitorizare a calităţii aerului pentru Rafinăria Petrobrazi

Primăria Municipiului Ploiești anunţă faptul că a autorizat și a asigurat amplasarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului, ca urmare a Protocolului de colaborare, care a fost încheiat recent între administrația publică locală, Ministerul Mediului și alte instituții sau entități din domeniul protecției mediului, precum și o serie de operatori economici, care își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Reamintim că, acest Protocol de colaborare a stabilit ca obiectiv principal înființarea unui Grup de lucru pentru realizarea scenariilor de reducere a producțiilor unor operatori economici, care își desfășoară activitatea în plan local, în perioade de timp cu condiții defavorabile dispersiei poluanților în atmosferă.

Astfel, ca urmare a acestui Protocol de colaborare, pentru a crește capacitatea de monitorizare a aerului înconjurător în zonele rezidențiale, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova  a solicitat amplasarea unor stații de monitorizare suplimentare, în aria de influență a activității operatorilor economici, respectiv în aria de influență a activității Rafinăriei Petrobrazi, în scopul monitorizării concentrațiilor indicatorilor SO2, H2S, PM10, BTEX.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploiești  nr.109/2019, s-a aprobat darea în folosință gratuită către OMV PETROM S.A. – Punct de lucru Rafinăria Petrobrazi a terenului în suprafață de 25 mp, situat în intravilanul Municipiului Ploiești, tarlaua 44, parcela A638/40, în vederea amplasării unei stații de monitorizare a calității aerului. În acest sens a fost încheiat contractul de comodat nr. 9287/09.05.2019 și a fost predat amplasamentul.

comunicat de presa Primaria Ploiesti

Verifică şi

Prahova în alertă: 15 focare de pestă porcină africană și încă două suspiciuni

De la apariția primului focar de pestă porcină africană în județul Prahova din data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *