marți , 14 iulie 2020
Acasă / Evenimente / Zeci de permise de conducere reţinute şi 7 dosare penale în trei zile de control

Zeci de permise de conducere reţinute şi 7 dosare penale în trei zile de control

În weekendul care tocmai a trecut, timp de trei zile, poliţiştii prahoveni au desfăşurat controale pe drumurile din judeţ. Ca de obicei verificările s-au axat pe prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente: viteză, consum de alcool, biciclişti care nu respectă normele rutiere. În trei zile, oamenii legii au reţinut 41 de permise de conducere şi au întocmit şi 7 dosare penale pentru infracţiuni rutiere. 

Totodată, au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale.

Pe 3 mai, agenți din cadrul Poliției orașului Breaza, în colaborare cu un reprezentant al R.A.R. Prahova, au acționat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au fost controlate 24 de autovehicule și aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 lei (patru certificate de înmatriculare retrase).

Și polițiștii din Bușteni au acționat în acestă perioadă pe linie rutieră, prilej cu care au controlat 16 autovehicule (șase testări cu aparatul etilotest) și au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.065 lei (două permise reținute).

În ceea ce priveşte dosarele penale acestea au fost întocmite pentru conducători  auto prinşi băuți, fără permis sau cu vehicule neînmatriculate. 

Pe 3 mai, un ploieștean de 57 ani, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din orașul Urlați, a acroșat o bancă situată pe marginea trotuarului. Deşi mirosea a alcool, bărbatul a refuzat să sufle în etilotest şi dus la spital a avut acelaşi comportament atunci când i s-au cerut probe de sânge.  Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

Pe 4 mai, polițiști din cadrul Poliției Orașului Boldești-Scăieni, s-au deplasat la un eveniment rutier cu pagube materiale, unde, la volanul unei autoutilitare, un bucureștean, nu s-a asigurat la pătrunderea pe partea carosabilă, lovind un alt autovehicul. Fiind testat alcoolscopic, a rezultat o valoare de 0,97 mg/l, motiv pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge și i s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în localitatea Bertea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Slănic au verificat un conducător auto în vârstă de 30 ani, care s-a dovedit că nu deținea permis de conducere și, mai mult, se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o valoare de 0,24 mg/l în etilotest. S-a stabilit faptul că acesta,  aflat în vizită la un prieten, a luat cheile autoturismului, fără a-i cere permisiunea, cu scopul de a se plimba pe raza localității. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și pentru furt în scop de folosință.

În seara zilei de 4 mai, un adolescent de 19 ani a fost oprit de polițiștii ploieșteni, care au constatat că acesta conducea un ATV care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare și nu avea asupra sa niciun document prevăzut de lege.  ATV-ul nu figura înmatriculat, iar conducătorul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie. Adolescentului i s-a deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

comunicat de presă

Verifică şi

Patru copii au ajuns la spital în urma unui accident rutier, la Sinaia

Accident rutier in Sinaia, strada Zamora. Un auto s-a răsturnat cu un adult și 4 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *