marți , 7 aprilie 2020
Acasă / Evenimente / În timpul furtunii de ieri, Vega a poluat Dâmbu cu produs petrolier

În timpul furtunii de ieri, Vega a poluat Dâmbu cu produs petrolier

Ministrul mediului, ploieşteanca Graţiela Gavrilescu, a anunţat ieri pe pagina sa de facebook că Rafinăria Vega a poluat pârâul Dâmbu cu produs petrolier. Aceasta a menţionat faptul că ieri, la ora 16.20, a fost informată de locuitorii din zonă că “pe suprafața apei pârâului Dâmbu, la Ploiești, au apărut irizații de produs petrolier, în vecinătatea Podului Văleni”.

“Am luat legătura, imediat, cu APM Prahova, care a anunțat Garda de Mediu și Apele Române, pentru a-și intra în atribuții, de urgență. Poluatorul s-a dovedit a fi fost Rafinăria Vega. Imediat, acesta a stopat deversarea cauzată de ploaia torențială și situația se află sub monitorizare. Nu este pentru prima dată când ploile cauzează astfel de incidente. Dacă specialiștii rafinăriei ar fi ținut cont de prognoza meteo pe care o primesc, prin contract, de la ANM, ar fi putut evita, prin măsuri suplimentare de siguranță, inclusiv această problemă!

Prognozele meteo devin din ce în ce mai importante, ca urmare a efectelor schimbărilor climatice.
Fenomenele meteorologice extreme, cum au fost tornada, de astăzi, de la Drajna-Călărași și vijelia cu grindină din Prahova, sunt o dovadă că trebuie să fim informați corect și în timp util și că trebuie să și întreprindem toate măsurile posibile pentru minimizarea efectelor acestora” a precizat ministrul mediului.

Verifică şi

20 de prahoveni confirmaţi pozitiv la virusul COVID-19 s-au vindecat

Până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *