luni , 21 octombrie 2019
Acasă / Social / Au început lucrările la Școala Primară Concordia pe Centura de Vest a Ploieștiului

Au început lucrările la Școala Primară Concordia pe Centura de Vest a Ploieștiului

Odată cu Ziua Porților Deschise organizată la Școala de Meserii Concordia din Ploiești a fost anunțată și începerea lucrărilor la viitoarea Școală Primară Concordia, proiect amplu dezvoltat de Organizația Umanitară Concordia în parteneriat cu Ministerul Educației al Austriei, care se va finaliza în septembrie 2020. Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București. 

 „De 28 de ani, CONCORDIA oferă servicii sociale care contribuie la susținerea și reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate. Școala Primară CONCORDIA este unul din proiectele de amploare ale CONCORDIEI, cu o investiție de 1.400.000 de euro în următorul an, prin care ne dorim să oferim o șansă la educație de calitate copiilor proveniți din familii aflate în dificultate. Pentru CONCORDIA, parteneriatul cu Ministerul Educației din Austria este garantul calității dezvoltării unui model educațional de top la nivel internațional și adaptat contextului din România, îmbinând atât intervenția socială, cât și cea educațională.“ – doamna Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România.

Domnul Christian ESTERMANN, Director Edu-Campus CONCORDIA, reprezentant al Ministerului Educației al Austriei a prezentat proiectul de înființare a Școlii Primare CONCORDIA. Școala Primară CONCORDIA este un proiect unic în România în ceea ce privește arhitectura și conceptul pedagogic. Școala Primară se adresează tuturor copiilor și oferă  o șansă pe care mulți copii din familiile cu un nivel scăzut de trai nu o au. Construcția școlii a început în această lună, iar inaugurarea proiectului este planificată să aibă loc în septembrie 2020, odată cu deschiderea anului școlar.

„În calitatea mea de Ambasador al Austriei în România, dar și de om și cetățean, vreau să le mulțumesc în mod deosebit instituțiilor din România care sunt atât de apropiate de CONCORDIA: autoritățile din Ploiești, Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului, toate instituțiile reprezentate astăzi aici! Susținerea dumneavoastră este vitală pentru continuarea și dezvoltarea acestor proiecte ale CONCORDIEI. […] Marcăm aici un un nou pas al CONCORDIEI, punerea pietrei de temelie la fundația noii școli și de tăierea panglicii.“ – Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București.

Verifică şi

Pianistul spaniol Josu de Solaun concertează iar la filarmonica ploieșteană

Joi, 17 octombrie, orchestra simfonică a Filarmonicii, la al cărei pupitru dirijoral se va afla …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *