marți , 26 mai 2020
Acasă / Turism / Degustare de vinuri românești și franțuzești obținute din vii de pe paralela 45

Degustare de vinuri românești și franțuzești obținute din vii de pe paralela 45

Degustare de vinuri românești și franțuzești, mâine, la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, unde de la 11.30, are loc manifestarea Tradiţii culturale ale vinului, România-Franţa,  în Sala Coloanelor. 

”În cadrul evenimentului este prezentată expoziţia „Tradiții culturale ale vinului”, o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România, a obiceiurilor legate de această preocupare, Drumul Vinului având o însemnătate aparte pentru judeţul Prahova.

Expoziția va fi acompaniată de o savuroasă degustare de vinuri românești din podgoriile Dealu Mare – Crama Tohani şi franțuzești din regiunile Provence și Bordeaux. Între cele două zone viticole,  Podgoria Tohani și celebrele Podgorii Bordeaux, există o legătură interesantă, pentru că ambele sunt amplasate pe paralela 450.

Manifestarea Tradiţii culturale ale vinului România-Franţa face parte din seria evenimentelor  realizate alături de Asociația Beta-Pi din Melle, Franţa, în cadrul unui amplu proiect de schimburi de informaţii privind valorile materiale, educaţionale şi spirituale.

Organizatori: Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova,  Alianţa Franceză Ploieşti

Parteneri: Asociația Beta-Pi, Roumanie Sud Deux-Sèvres, Aquitaine, Franta,  Apa Nova Ploiești, Asociaţia Club Art Văleni”, se arată într-un comunicat de presă.

Verifică şi

Cum s-ar putea face turism în România, pe vreme de pandemie! Sfaturi de la consultantul în turism, Răzvan Pascu

Cunoscutul consultant de marketing in turism, Răzvan Pascu a creionat 22 de măsuri care se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *