joi , 20 iunie 2019
Acasă / Social / Amendați pentru că ”și-au făcut curaj” cu alcool înainte să plece cu bicicleta la drum

Amendați pentru că ”și-au făcut curaj” cu alcool înainte să plece cu bicicleta la drum

În cursul zilei de miercuri, polițiștii rutieri prahoveni au desfășurat activități informativ-preventive în mai multe zone din județ, cu scopul de a atenționa bicicliștii să circule prudent. Peste 100 de bicicliști au fost opriți în trafic  și informați cu privire la riscul implicării în accidente rutiere, adresându-li-se recomandări în atât în sensul adoptării conduitei preventive, cât și al respectării obligațiilor în ceea ce-i privește, adică reguli de deplasare pe drumul public și echipare corspunzătoare.

În cadrul acțiunii au fost găsiți și bicicliși care ”se cinstiseră” cu alcool înainte de a pleca la drum. Așa că polițiștii le-au dat  și amenzi în afară de sfaturi.

În jurul orei 17, un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a depistat un biciclist aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 870 lei.

Trei ore mai târziu, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției stațiunii Bușteni a oprit pentru control un biciclist.

Polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deoarece bărbatul a oferit date eronate cu privire la identitatea sa, a fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional, atât pentru că se deplasa cu bicicleta sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul de a se legitima la solicitarea polițistului, cu amenzi în valoare totală de 1.070 lei.

 

 

Verifică şi

Povestea emoționantă de viață a unui prahovean de 100 de ani, supraviețuitor al unui lagăr de la Cotul Donului

Unul dintre ultimii veterani de război din România trăiește în Prahova, în comuna Bătrâni și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *