marți , 10 decembrie 2019
Acasă / Social / Amendați pentru că ”și-au făcut curaj” cu alcool înainte să plece cu bicicleta la drum

Amendați pentru că ”și-au făcut curaj” cu alcool înainte să plece cu bicicleta la drum

În cursul zilei de miercuri, polițiștii rutieri prahoveni au desfășurat activități informativ-preventive în mai multe zone din județ, cu scopul de a atenționa bicicliștii să circule prudent. Peste 100 de bicicliști au fost opriți în trafic  și informați cu privire la riscul implicării în accidente rutiere, adresându-li-se recomandări în atât în sensul adoptării conduitei preventive, cât și al respectării obligațiilor în ceea ce-i privește, adică reguli de deplasare pe drumul public și echipare corspunzătoare.

În cadrul acțiunii au fost găsiți și bicicliși care ”se cinstiseră” cu alcool înainte de a pleca la drum. Așa că polițiștii le-au dat  și amenzi în afară de sfaturi.

În jurul orei 17, un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a depistat un biciclist aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 870 lei.

Trei ore mai târziu, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției stațiunii Bușteni a oprit pentru control un biciclist.

Polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deoarece bărbatul a oferit date eronate cu privire la identitatea sa, a fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional, atât pentru că se deplasa cu bicicleta sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul de a se legitima la solicitarea polițistului, cu amenzi în valoare totală de 1.070 lei.

 

 

Verifică şi

”Permis pentru viitor”, programul pentru tineri din medii defavorizate

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 5-a ediție a programului „Permis …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *