duminică , 7 martie 2021
Acasă / Economic / Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăriile ploieștene. AFLĂ pentru ce!

Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăriile ploieștene. AFLĂ pentru ce!

De la începutul lunii aprilie și până acum, Garda de Mediu Prahova a făcut mai multe controale la rafinăriile din jurul Ploieștiului, după ce mai mulți cetățeni au sesizat disconfort olfactiv. Așa au descoperit că mirosul resimțit de ploieșteni în perioada 5-9 aprilie 2019 venea de la faptul că la Rafinăria Vega se transvaza produs petrolier pe rampele auto și CF. Totodată, la Petrobrazi au fost înregistrate depășiri la hidrogen sulfurat. Petrotel s-a aflat în procedură de repornire a instalațiilor tehnologice, după revizia anunțată, iar comisarii Gărzii au constatat și aici neregularități. Toți operatorii au fost amendați cu câte 15.000 de lei. 

Mai jos puteți consulta comunicatele de presă ale Gărzii de Mediu Prahova:

”În perioada 05.04.2019–09.04.2019, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova a desfășurat un control la Rafinăria Vega din Ploiești, aparținând S.C. Rompetrol Rafinare S.A, în condițiile în care locuitorii orașului au reclamat mirosul persistent de gaze care s-a resimțit în zonă, în data de 04.04.2019. În timpul verificărilor, s-a constatat că în perioada în care cetățenii au sesizat disconfortul olfactiv, la Rafinăria Vega au fost efectuate operațiuni de transvazare a unor cantități de păcură, benzină și alte substanțe petroliere, pe rampele auto și CF ale operatorului economic.

Potrivit informărilor transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în perioada 05.04.2019 – 08.04.2019, laboratorul mobil aflat în dotarea APM Prahova a înregistrat depășiri ale concentrației maxim admise pentru indicatorul hidrogen sulfurat.
Ca urmare a celor constatate, comisarii GNM au sancționat S.C. Rompetrol Rafinare S.A cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru că nu a luat măsuri privind prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra mediului și a aerului înconjurător.

Ca urmare a incidentului de la Rafinăria Petrotel, în urma căruia cetățenii Municipiului Ploiești au reclamat disconfort olfactiv în zona orașului, în perioada 01.04.2019 – 08.04.2019, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova au efectuat mai multe controale pe amplasamentul rafinăriei deținute de Petrotel Lukoil SA, care se află în procedură de repornire a instalațiilor tehnologice, după efectuarea reviziei periodice a echipamentelor.

În perioada menționată, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost prezenți pe amplasament și au efectuat verificări atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, pentru a monitoriza operațiunile de repornire a instalațiilor. Întrucât în timpul controlului s-a constatat că au existat depășiri ale pragului de alertă la anumiți indicatori, fapt confirmat și de informările transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova privind datele înregistrate la stațiile automate de monitorizare a calității aerului, a fost aplicată operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei.

Totodată, s-a impus titularului de activitate să ia măsuri pentru exploatarea instalației în condițiile prevăzute de autorizația integrată de mediu, astfel încât să se evite, pe viitor, producerea unor astfel de incidente, și să se asigure că operațiunile de pe amplasament nu vor determina deteriorări ale calității aerului”, se arată în comunicat.

Verifică şi

CNS Cartel ALFA anunţă acţiuni de protest împotriva politicii de austeritate în domeniul salarizării

Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA, întrunit luni, 11 ianuarie 2021, în urma analizei situației actuale, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *