duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Toader vrea să dea municipalității ploieștene 10 milioane de lei anual pentru subvenția la căldură

Toader vrea să dea municipalității ploieștene 10 milioane de lei anual pentru subvenția la căldură

Printr-un comunicat de presă, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova anunță ploieștenii finalizarea negocierilor privind prelungirea contractului de termoficare la Ploiești și totodată aduce clarificări în ceea ce privește prețul gigacaloriei, în contextul în care va propune consilierilor județeni asigurarea pentru municipiul Ploiești a finanțării necesare acoperirii diferențelor de tarif dintre prețul de producție a gigacaloriei și prețul pe care îl va achita populația, într-un cuantum anual de 10 milioane de lei.

Mai jos puteți citi comunicatul de presă în integralitatea lui:

”Negocierile purtate cu reprezentanții operatorului de termoficare din municipiul Ploiești, Veolia Energie Prahova, au ajuns la final, iar ploieștenii trebuie să fie informați corect în legătură cu rezultatele acestora. Deși primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat precipitat, înainte de finalizarea negocierilor cu operatorul de termoficare, “victoria” privind prețul pe care îl vor plăti ploieștenii pentru furnizarea apei calde și a căldurii, vin cu precizări legate de acest subiect. Am parcurs o perioadă deosebit de dificilă, în care am căutat soluții pentru ca locuitorii municipiului Ploiești să nu rămână fără serviciul de furnizare a agentului termic prin sistemul centralizat.

În urma discuțiilor avute de reprezentanții Primăriei Ploiești și Consiliului Județean Prahova cu Veolia Energie Prahova, s-a stabilit prelungirea cu 3 ani și 14 zile, respectiv până la data de 15 mai 2022, a duratei contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploiești.

Termenii privind prelungirea contractului de concesiune vor fi stabiliți prin intermediul unui act adițional, care va cuprinde formula de calcul a prețului energiei termice, a cărei structură finală va fi cea avizată de Autoritatea Națională de Reglemenentare în Domeniul Energiei. Actul adițional – cu termenii contractului ce va fi prelungit – va fi supus aprobării atât în cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploiești, cât și în cadrul Consiliului Județean Prahova.

Prețul gigacaloriei va fi de 237,35 lei plus TVA, până la adoptarea, de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a unei noi formule de calcul, care va genera un nou tarif aplicabil pentru producerea și furnizarea agentului termic în municipiul Ploiești.

Problema care rămâne, însă, este aceea a prețului pe care îl vor plăti locuitorii municipiului Ploiești, în condițiile în care tariful va fi calculat conform unui nou algoritm. Având în vedere faptul că primarul municipiului Ploiești a respins varianta de aprobare a unei subvenții pentru prețul de producție a gigacaloriei, motivând că nu există fonduri la bugetul local, trebuie găsită o soluție în acest sens.

Tocmai de aceea, voi propune consilierilor județeni asigurarea pentru municipiul Ploiești a finanțării necesare acoperirii diferențelor de tarif dintre prețul de producție a gigacaloriei și prețul pe care îl va achita populația, într-un cuantum anual de 10 milioane de lei.

Bogdan Toader – președinte Consiliul Județean Prahova”

Tot printr-un comunicat de presă și primarul Adrian Dobre ne asigură că primăria își arată disponibilitatea de a suporta subvenția, alături de Consiliul Județean.

”Decizia privind prelungirea contractului va fi validată în ședințele succesive ale Consiliului Local al Municipiului Ploiești și Consiliului Județean Prahova, ce urmează să aibă loc astăzi, 9 aprilie 2019.

În urma celor două ședințe, prețul gigacaloriei va fi de 237,35 lei + TVA, până la aprobarea unui nou tarif, conform noii formule de calcul stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), așa cum presupune legislația în vigoare.

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean Prahova își arată disponibilitatea de a suporta, prin subvenție, costurile pentru populație, generate de creșterea prețului gigacaloriei, în conformitate cu noul contract, astfel încât facturile pentru consumatorii casnici să nu crească.

Cuantumul subvențiilor va fi stabilit în ședințe succesive de Consiliu Local și Consiliu Județean, odată cu aprobarea bugetelor pe 2019 ale celor două instituții.

De asemenea, în noul contract, se regăsește obligativitatea Veolia Energie Prahova de a face investiții de 17 milioane de lei și lucrări”, precizează comunicatul

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *