marți , 7 aprilie 2020
Acasă / Social / A murit cel mai longeviv dintre directorii Muzeului Petrolului din Ploiești

A murit cel mai longeviv dintre directorii Muzeului Petrolului din Ploiești

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova anunță cu profund regret, plecarea la cele veșnice a profesorului Ion Ștefănescu, fost director al Muzeului Petrolului, timp de 23 de ani. 

Prof. Ion Ștefănescu s-a născut pe 23 octombrie 1934 la Horezu. A predat istoria până în anul 1962, când s-a angajat ca muzeograf la Muzeul Naţional al Petrolului din Ploieşti și a devenit director al acestuia, în perioada 1965-1998. Și-a dedicat viața cercetării în domeniul industriei petroliere, direcționată către creșterea patromonială a muzeului pe care l-a condus și valorificarea prin publicații a rezultatelor cercetării științifice.

A activat ca lector la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești (astăzi Universitatea Petrol-Gaze Ploiești), între anii 1984-1988. Pentru contribuţiile în promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în ţară şi în străinătate, profesorul Ion Ştefănescu a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, în anul 2004.

Înhumarea va avea loc miercuri, 10 aprilie, la cimitirul Viișoara din Ploiești.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

comunicat de presă

Verifică şi

Fundaţiile Comunitare cer transperenţă în comunicare pentru COVID-19, ca să ştie cum să ajute

Fundațiile Comunitare cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare solicită Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *