duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Investiţii în spitale, proiectul cel mai important pentru ploieştenii care au ales în campania “Alege Prioritățile Orașului Tău!”

Investiţii în spitale, proiectul cel mai important pentru ploieştenii care au ales în campania “Alege Prioritățile Orașului Tău!”

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte (în general 10) de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Proiectele pentru fiecare oraș au fost incluse într-o serie de HĂRȚI și puse la dispoziția cetățenilor împreună cu un CHESTIONAR, în cadrul campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău-Eu pot!”

Rolul campaniei a fost să implice cetățenii în definirea priorităților de dezvoltare a propriei comunități. Astfel cetățenii sunt invitați să ierarhizeze proiectele selectate pentru orașele lor în funcție de ce consideră ei că este esențial pentru a stimula dezvoltarea economică locală și a crește calitatea vieții.

 

Iată ce au identificat cei 1.200 de ploieşteni care au răspuns la chestionar ca fiind Prioritățile zonei urbane Ploiești. Valoarea estimativă a acestor proiecte ar fi de 517 milioane de euro. 

 

1. Investiții în infrastructura de sănătate: 1) Extinderea Spitalului de Urgență; 2) Extinderea și modernizarea Spitalului de Pediatrie; 3) Modernizarea Spitalului Municipal Nr. 1 – Schuller (clădiri și echipamente)

2 .Construcția Autostrăzii A3 (Ploiești – Comarnic)

3. Modernizarea/reabilitarea rețelelor termice primare și secundare în zonele cu avarii mari

4. Energia din deșeuri și linia de producere SRF – construire unitate de valorificare energetică a deșeurilor

5. Lărgirea la 4 benzi a DN 72 și pasaj peste cale ferată

6. Asigurarea accesibilității în zona industrială Ploiești Sud, a campusului universitar, prin realizarea pasajului rutier peste calea ferată Gara de Sud

7. Construcția Drumului Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres)

8. Modernizarea Gării Ploiești Vest

9. Creșterea accesibilității în partea de Est a Municipiului Ploiești către Coridorul pan-european TEN-IX prin realizarea pasajului rutier peste cale ferată, în partea de Sud-Est a Municipiului

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *