luni , 18 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Conducerea Spitalului de Urgenţe Ploieşti şi-a dat demisia, Colegiul Medicilor susţine cadrele medicale acuzate de Pintea

Conducerea Spitalului de Urgenţe Ploieşti şi-a dat demisia, Colegiul Medicilor susţine cadrele medicale acuzate de Pintea

După ce ieri, în timpul unei conferinţe de presă a evitat să discute despre aceste subiect, astăzi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi-a anunţat demisia printr-un comunicat de presă. Astfel, Marius Niculescu, managerul general a aprobat demisiile directorului medical, directorului financiar contabil şi a celui de îngrijiri, începând cu data de 8 aprilie 2019 şi totodată a anunţat că personal şi-a înaintat demisia în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova. 

Totodată, în ceea ce priveşte scandalul iscat după vizita inopinată a Sorinei Pintea la spital, acesta a făcut următoarele precizări:

Opinia mea personală este că neconformităţile precizate de doamna ministru sunt reale şi corecte având în vedere standardele de calitate pe care spitalul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale. Menţionez că opinia domnilor şefi de secţii şi a domnului dr. Albu este justificată prin prisma îmbunătăţirilor semnificative care au fost realizate pe secţiile cardiologie, interne, ortopedie, neurologie, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, chirugie I faţă de condiţiile în care au fost nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea înainte de aceste modernizări şi dotări“, a precizat Niculescu.

Colegiul Medicilor Prahova a transmis un comunicat de presă în care şi-a arătat solidaritatea cu medicii şi asistentele din spitalul de urgenţe.

Colegiul Medicilor Prahova este alaturi de membrii sai, profesionisti de inalta calificare la nivel judetean, medici in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, in incercarea lor de a rezolva deficientele organizatorice existente la nivelul unitatii, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Judetean.

Respingem cu fermitate orice intentie de a transfera intreaga responsabilitate cu privire la situatia existenta la nivelul unitatii spitalicesti asupra corpului medical, constienti fiind ca medicii sunt cei care schimbă în bine, zi de zi, prin munca lor, viața miilor de pacienți care trec pragul acestei institutii.

Numarul bolnavilor care apeleaza la ajutorul medicilor din cea mai mare unitate cu paturi din judetul Prahova este in continua crestere, pe fondul unei crize de personal care se acutizeaza de la an la an. In acest context, aparitia unor deficiente in comunicarea cu pacientii si apartinatorii este  inevitabila si este necesara luarea unor masuri complexe pentru inlaturarea acestor probleme privind relatia medic-pacient, dar si cele privind paza si protectia personalului expus frecvent unor agresiuni verbale si fizice. Pentru a asigura un act medical corect, de inalta calitate si pentru a rezolva birocratia excesiva, personalul sanitar face de multe ori rabat de la comunicare, lucru care se evidentiaza si in numarul important de plangeri  inregistrate la nivelul organizatiei noastre, care au ca principal motiv carente de comunicare.

Consideram ca unitatea, precum si personalul medical, trebuie sa fie un punct de reper de incredere in domeniul sanatatii nu doar pentru ploiesteni, dar si pentru intreaga populatie a judetului nostru. Sprijinim demersul colegilor nostri si ne vom implica activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta, constienti fiind ca imaginea lor ca profesionisti nu trebuie sa fie afectata de astfel de situatii extraprofesionale”, se arată în acest comunicat.

Verifică şi

Şcolile se redeschid pe 8 februarie, doar dacă numărul îmbolnăvirilor de covid 19 nu va creşte iar

După ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şcoala va reîncepe cu elevii în unităţile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *