luni , 25 mai 2020
Acasă / Administratie / PSD Prahova: Negocierile cu Veolia, “o victorie de etapă” pentru cinci luni!

PSD Prahova: Negocierile cu Veolia, “o victorie de etapă” pentru cinci luni!

Discuţiile pe tema gigacaloriei la Ploieşti nu se mai termină. După  ce astăzi, primarul Adrian Dobre a anunţat triumfător că a obţinut un tarif acceptabil pentru ploieşteni pentru gigacalorie pentru următorii ani, a venit rândul majoritarilor din consiliul local să riposteze printr-un comunicat de presă. PSD Prahova susţine că primarul i-a dezinformat pe ploieşteni şi că aceasta este doar “o victorie de etapă”, datorată guvernului care a decis plafonarea gazelor pentru consumatorii casnici şi pentru CET-uri la preţul de 68 de lei pe MWh. În plus, spun social democraţii, tariful de 237 de lei plus TVA/gigacalorie a fost propus chiar de Veolia şi ar putea fi renegociat în următoarele 5 luni.

Citeste si: https://prahovaeconomica.eu/2019/04/01/contractul-cu-veolia-continua-la-ploiesti-pretul-gigacaloriei-237-lei-plus-tva/

Mai jos puteţi citi comunicatul de presă al PSD Prahova pe această temă:

“Nu mai este deloc surprinzătoare dezinformarea la care apelează primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, în relația pe care o are cu ploieștenii! Acesta nu se dezminte și o întoarce ca la Ploiești în privința situației generate de tariful Gigacaloriei. Când, până mai ieri, se împăuna cu faptul că nu este de acord cu continuarea negocierilor cu Veolia Energie Prahova, a venit astăzi cu o nouă minciună în fața ploieștenilor, anunțându-I că a repurtat o victorie și că se prelungește contractul cu operatorul actual. Da, este o victorie parțială, “de etapă”, pentru că trebuie să fim cinstiți față de ploieșteni și să îi informăm corect. Prețul cu care a venit Veolia Energie Prahova, de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie ar putea să fie renegociat, peste cinci luni.

Așadar, care este adevărata dumneavoastră față, domnule Dobre? Acum vă place Veolia și vă anunțați așa zisa “victorie” în urma negocierilor cu Veolia? Spuneți adevărul și nu mai încercați să manipulați populația Ploieștiului! Propunerea acestui tarif a venit de la Veolia și nu de la dumneavoastră, domnule primar!

De altfel, tariful propus vine ca urmare a plafonării prețului la gaze pentru consumatorii casnici și pentru CET-uri la prețul de 68 de lei pe MWh, decisă de Guvernul României, la finalul săptămânii trecute, decizie care are consecințe importante pentru prețul pe care îl vor plăti ploieștenii racordați la sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a încălzirii.

Datorită acestei decizii, luată de Guvernul PSD-ALDE, practic, se clarifică situația furnizării agentului termic la Ploiești, cel puțin pentru următoarele cinci luni, când ar urma să fie refăcută formula de calcul. Astfel, și-au găsit ecou favorabil eforturile depuse de către președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și de către reprezentanții PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești, de rezolvare a problemei sistemului public de termoficare.

Concret, în urma negocierilor de astăzi cu reprezentanții Veolia Energie Prahova, prețul propus de livrare a agentului termic către populație este de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, față de prețul actual de 186 de lei plus TVA/ Gigacalorie, noul tarif fiind avizat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Pentru protejarea consumatorilor din municipiul Ploiești racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, operat de Veolia Energie Prahova, consilierii PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești vor propune și vor susține ca municipalitatea să subvenționeze diferența de preț dintre tariful actual și cel avizat de ANRE.

Pentru că PSD-ALDE are grijă de ploieșteni prin propunerea de proiecte concrete, și nu prin aruncarea pe piață a unor dezinformări demne de cea mai joasă speță a politicii!

 Biroul de presa PSD PRAHOVA

1 aprilie 2019″

Verifică şi

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *