luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Ministrul Sănătăţii a găsit la SJU Ploieşti mizerie, aglomeraţie la urgenţe şi cadre medicale nervoase

Ministrul Sănătăţii a găsit la SJU Ploieşti mizerie, aglomeraţie la urgenţe şi cadre medicale nervoase

După ce în ultima perioadă a primit multe reclamaţii venite din partea unor pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, ministrul sănătăţii a decis să viziteze azi noapte, neanunţat, această unitate spitalicească. Sorina Pintea nu a fost deloc încântată de ceea ce a găsit la Ploieşti: comportamentul neadecvat al cadrelor medicală faţă de pacienţi, aglomeraţie la primiri urgenţe şi nu în ultimul rând mizerie. Ministrul i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care administrează spitalul şi care, de altfel este preocupată intens ca acesta să ajungă la standardele europene moderne, să îl demită pe directorul de îngrijiri. 

În această dimineaţă, Sorina Pintea a povestit,  la Antena 3, ce a găsit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, azi-noapte, în timpul controlului inopinat efectuat în unitatea sanitară. “În ultima vreme am avut destul de multe reclamaţii cu privire la ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primiri Urgenţe de acolo şi nu numai… Am decis să merg la faţa locului să văd exact ce se întâmplă şi se întâmplă. (…) Sunt probleme în modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia”, a povestit aceasta.

foto: stiripesurse.ro

Ministrul a constatat probleme grave pe linie administrativă. “Vă spun foarte sincer nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului 21 – probabil că sunt singura care nu mă aşteptam – să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea de Primiri Urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a spus Pintea, după verificările de la Ploiești.

Pintea a spus că în sala de așteptare de la UPU nu a găsit pacienți, ci doar aparținători, dar că aceștia i-au mărturisit că așteptau chiar și de câteva ore vești despre cei cu care veniseră la Urgențe. “Teoretic, uzanţele spun că din jumătate în jumătate de oră trebuie să ieşi să informezi pentru că oamenii sunt îngrijoraţi. Nu există. Există două asistente sociale care sunt angajate în Unitatea de Primiri Urgenţe”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeste in continuare:http://www.telegrama.ro/sanatate/item/76716-ministrul-sanata%C8%9Bii,-dupa-controlul-inopinat-de-azi-noapte,-la-spitalul-jude%C8%9Bean-din-ploie%C8%99ti-am-gasit-mizerie-mi-e-grau-sa-cred-ca-nu-ave%C8%9Bi-infec%C8%9Bii,-nu-le-raporta%C8%9Bi.html

 

Verifică şi

Sute de ploieşteni au primit deja prima doză de vaccin anti covid

Ieri a fost prima zi de vaccinare anti covid din etapa a II-a. Astfel, în …

3 Comentarii

  1. Marasescu Maria

    Si câte lucruri nu sunt in regulă!!!! Anul trecut soțul meu a fost diagnosticat cu trombobageita Burger(sper să fie corect scris). Pe scurt, am avut nevoie sa i se faca ambulatoriu o serie de 40 perfuzii cu Vasaprostan. Am plecat din Spit Jud cum am venit. Ne au plimbat de la unu la altul(acest tratament fiind de competenta sectiei de chirurgie vasculara) spunandu-ne ca nu le putem face decat la privat(unde pentru o perfuzie ni s a cerut 100 lei. 100 lei!!! Am uitat sa va specific faptul ca diagnosticul corect i a fost stabilit soțului la Spit Sf Spiridon din Iasi. Acolo primele 5 perfuzii i au fost făcute în ambulatoriu gratuit(pe perioada cât am stat). Acum este la a treia serie de tratament. Deci nici nu vă puteți imagina diferența dintre modul cum am fost tratati la Ploiesti si la Iasi. Diferenta ca de la agonie la extaz. Informatia primita la Ploiesti de la un doctor din UPU a fost ca la ambulatoriul Sp. Jud. Ploiesti nu doresc sa facă astfel de tratamente. Mi as dori sa primească dna ministru acest mesaj si daca se poate un punct de vedere al domniei sale.

    • va sfatuiesc sa trimiteti o petitie direct la ministerul sanatatii. E putin probabil ca doamna ministru sa vada comentariul dumnevoastra. multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *