sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Administratie / Măsuri pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești în Prahova

Măsuri pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești în Prahova

Consiliul Județean Prahova intenționează ca în viitorul apropiat să doteze cele două spitale pe care le are în administrare, Maternitatea Ploiești și Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu instrumentar medical nou, dar și implementarea unor proiecte de reducere a infecțiilor intraspitalicești.

Astăzi, 29 martie 2019, la sediul  instituției a avut loc o ședință de lucru, unde au fost prezentate echipamente de sterilizare a instrumentarului medical, dar și proiectul unei centrale de sterilizare a instrumentelor chirurgicale și non-chirurgicale.

”Această investiție ar fi foarte utilă, mai ales pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, deoarece se pot reduce cu aproximativ 50% infecțiile post-operatorii. Și alte unități medicale din județul Prahova s-au arătat interesate de montarea unei centrale de sterilizare, la întâlnire fiind prezenți reprezentanți ai Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, ai Spitalului Municipal ,,Schuller” Ploiești, ai Serviciului Județean de Ambulanță Prahova”, se arată într-o postare de pe pagina de facebook a CJ Prahova.

Verifică şi

Prahova: 35 de paturi covid libere. Încă 122 de persoane depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

Din cele 366 de teste pentru depistarea noului coronavirus făcute ieri, 121 au fost pozitive, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *